Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje knjige 'Nije sve tako crno' u Knjižnici i čitaonici 'Fran Galović' Koprivnica

U srijedu, 24. ožujka, u 19 sati, u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović' Koprivnica svoj će najnoviji roman znakovitog naslova 'Nije sve tako crno' predstaviti poznati koprivnički književnik Darko Pernjak. Uz autora, o romanu će govoriti i njegov urednik Andrija Škare.
vrijeme: 24.03.2021. 19 h
mjesto: Koprivnica
url: https://www.facebook.com/KnjiznicaFranGalovicKoprivnica

„Nije sve tako crno“ petnaesta je knjiga koju je uz pet drugih romana, pet zbirki priča, dvije knjige za djecu, jednu novelu i jednu zbirku poezije Darko Pernjak objavio u svojoj bogatoj književnoj karijeri. Uz to što piše, Darko Pernjak aktualni je predsjednik Podravsko-prigorskog ogranka Društva hrvatskih književnika, sudionik u organizaciji različitih književnih manifestacija i aktivni sudionik kulturnog života grada Koprivnice.
 
O romanu „Nije sve tako crno“:
 
Roman je to u čijem je središtu portret jednog čovjeka …kojeg je bijeg od sjećanja i starog života doveo u mali, mirni podravski grad u kojem će mu se dogoditi štošta, od erotskih i alkoholnih avantura preko stvaranja i raskidanja prijateljstava do sitne, podmukle igre koju će s njegovom sviješću igrati poruke s jumbo plakata. Prošlost će ga sustići, naravno i neizbježno, ali nije (samo) rasplet ono što nas tjera da ovaj roman čitamo dalje i dalje: Darko Pernjak je uspio ocrtati besprijekoran portret jednog čovjeka, jednog vremena i jednog grada, toliko živ i precizan da nam se čini da Rajka poznajemo i zapravo, a ne samo kao književnog lika. Kada nekoga poznajemo, njegova nas sudbina zanima, a Rajkovu ćemo saznati uz sigurno vodstvo Pernjakove mirne spisateljske ruke.
 
Zbog nužnosti pridržavanja epidemioloških mjera broj posjetitelja ograničen je pa je dolazak obavezno najaviti e-mailom na odrasli@knjiznica-koprivnica.hr ili telefonom na 048/622-363 (108).