Preskočite na glavni sadržaj

Objavljen novi krimić zvijezde španjolskog noira Eve Garcíe Sáenz de Urturi

Nakladnik Fraktura objavio je hrvatski prijevod romana 'Rituali vode' zvijezde španjolskog noira Eve Garcíe Sáenz de Urturi, nastavak slavnog krimića 'Šutnja bijeloga grada', napeti triler najavljen kao još furiozniji, žešći i moćniji od svojega prethodnika. Knjigu je prevela Silvana Roglić.
vrijeme: 18.03.2021.
url: https://fraktura.hr/

Eva García Sáenz de Urturi (1972.) diplomirala je optometriju, radila na nekoliko vodećih položaja u optičarskom sektoru, a potom se njezina karijera nastavila na Sveučilištu u Alicanteu. Slavu izvan Španjolske stekla je romanom "Saga o dugovječnima" (2012.), koji je postao bestseler u SAD-u i Velikoj Britaniji. Godine 2014. objavila je "Adamove sinove" i povijesni roman "Putovanje na Tahiti".
 
Vrhunce ljestvica najprodavanijih naslova dostiže 2016., kada je u knjižare došla "Šutnja bijeloga grada", prvi dio trilogije koja slavi baskijski grad Vitoriju, a čitatelje upoznaje s Krakenom, briljantnim policijskim stručnjakom za profiliranje zločinaca. "Šutnja bijeloga grada" ekranizirana je, a romani trilogije drže mjesto najprodavanijih digitalnih izdanja u Španjolskoj. Eva García Sáenz de Urturi jedna je od španjolskih spisateljica s najviše pratitelja na društvenim mrežama.
 
"Rituali vode" najavljen je kao moćan nastavak slavnoga prethodnika, koji sadrži sve sastojke za sjajan krimić.
 
"Tri nerazriješene smrti, i to počinjene po jezivom ritualu starom 2.600 godina, glavni inspektor čiji je privatni život neodvojivo povezan s istragom, mitovi i legende drevne Baskije i Kantabrije. Od ovih je elemenata zvijezda španjolskog noira Eva García Sáenz de Urturi skrojila još jedan izuzetno napet triler koji ne možete pustiti iz ruku dok ne pročitate posljednju stranicu", ističu iz Frakture.
 
Kad su je pronašli na starom hodočasničkom putu, pokraj tunela San Adrián, Ana Belén Liaño bila je spaljena, obješena naglavce i udavljena u kotlu iz brončanog doba. Uz tri smrti, tri otkrića. Lijepa Annabel Lee bila je prva Krakenova ljubav, bila je trudna i – baš kako su se bojali svi iz policijske uprave glavnoga grada Baskije – nije bila posljednja. Da bi otkrio tko u prastarom obredu trostruke smrti ritualno kažnjava one koje ne smatra vrijednima da na svijet donose djecu, glavni stručnjak za profile vitorijske policije morat će zaroniti u vlastitu prošlost i suočiti se s čudovištima koja u njoj vrebaju još od onog nezaboravnog ljeta 1992., kada se s trojicom svojih najboljih prijatelja zaljubio u tajanstvenu Annabel Lee.
 
"U drugom dijelu 'Trilogije bijeloga grada', koji je još furiozniji, žešći i moćniji od prvijenca, Krakenova prošlost i sadašnjost prepleću se s mitovima drevnih stanovnika Baskije i Kantabrije, vodeći čitatelja u završnicu vrtoglava tempa", poručuju iz Frakture. (Hina)