Preskočite na glavni sadržaj

Premijera predstave 'Filip, dječak bez imena' Glumačke radionice HNK Zadar

Nova predstava Glumačke radionice HNK Zadar, 'Filip, dječak bez imena' bit će premijerno izvedena u ponedjeljak, 22. ožujka, s početkom u 19 sati. Ususret premijeri u petak, 19. ožujka, u 11 sati, u maloj dvorani HNK Zadar održat će se susret 'Kava s glumcima' na kojoj će polaznici Glumačke radionice predstaviti novu predstavu i otkriti zanimljivosti iza kulisa. Ulaz je slobodan uz ograničen broj sjedala!
vrijeme: 22.03.2021.
mjesto: Zadar
url: https://www.hnk-zadar.hr/hr

22.3. premijera / 23.3. izvedba/ HNK Zadar / 19:00 h
Glumačka radionica HNK Zadar

'Filip, dječak bez imena'
musical prema motivima romana Ante Gardaša
režija i dramatizacija: Žana Bumber
kostimografija: Anita Goreta
scenografija: John Čolak
glazba: Marija Vičević
oblikovatelj svjetla: Ivo  Novak
oblikovatelj tona: Rock Knežević
fotograf predstave: Željko Karavida K&K
 
Igraju: Danijela Berišić Antić, Sanda Pinter, Josip Rain, Mate Ivić, Dino Kajić, Marija Vičević, Tonka Bušić, Leon Cerić, Venci Antić, Lukas Knežević, Damjan Kolanović, Maro Kujundžić, Lora Kujundžić, Chiara Cohen, Doris Cortesi Šarunić, Stella Patrk, Dora Grubelić, Franko Bibić, Lovro Vujević i Niko Nikić.
 
Musical Glumačke radionice HNK Zadar, "Filip, dječak bez imena" rađen je u maniri Olivera Twista,  prema motivima romana Ante Gardaša. Lektirni je naslov za osnovne škole, a priča je inspirirana istinitim događajem. Prati odrastanje dječaka koji je još kao beba pronađen pokraj pruge nakon željezničke nesreće 1974. godine na zagrebačkom kolodvoru.
 
Život u sirotištu i ljetovanje na koje odlaze djeca protkan je raznim nestašlucima, prvim ljubavima te raznim uspomenama koje svatko od nas ponese u "koferu svog djetinjstva".
 
Također, topla je to priča o Mediteranu, u kojoj šumi more jer na koncu Filip, kada pronađe svoju obitelj, odluči biti pomorac i ploveći osvoji svijet. Nadamo se da će osvojiti i Vas, bez obzira kojoj generaciji pripadate.  Potreba za povezivanjem, identitetom i obitelji, zajednička je svima nama...jer da bismo znali kuda idemo, moramo znati od kud dolazimo.
Žana Bumber, redateljica
 
Ulaznice su od 17. ožujka u prodaji na blagajni HNK Zadar. Cijena ulaznice iznosi 30,00 kuna.