Preskočite na glavni sadržaj

Projekt Dalije Dozet na Docu Rough Cut Boutiqueu 2021.

Projekt dokumentarnog filma 'Lekcije mog tate' Dalije Dozet jedan je od samo pet odabranih za sudjelovanje na Docu Rough Cut Boutique programu koji nastaje u organizaciji Sarajevo Film Festivala i inicijative Balkan Documentary Center iz Sofije.
vrijeme: 15.03.2021.
url: https://www.sff.ba

"Ovogodišnji izbor bio je jedan od najtežih. Svi predloženi grubi šnitovi bili su vrlo kvalitetni, pa smo morali uzeti u obzir svaki aspekt. Mali broj projekata koje primamo u program zahtijeva od nas da donosimo teške odluke. Na kraju smo jako ponosni na odabranih pet. Strast i predanost odabranih filmaša njihovim projektima su i više no očigledni te osvježavajući. Njihove priče nisu samo značajne i vrlo uvjerljive, već je i njihov pristup svjež i originalan; oni aspekte života gledaju iz manje istraženih kutova.

Tijekom naših intenzivnih sesija montaže i prilično razrađenih i dugih analiza, želimo istražiti kako će ovi filmovi utjecati na publiku u cjelini i pronaći svoje prikladno mjesto na međunarodnoj dokumentarnoj sceni. Neki od sudionika uskoro će realizirati svoj dugometražni prvijenac. Svih pet redatelja silno se trude pronaći vlastiti filmski potpis. Vjerujemo da će ovi izvanredni, nadolazeći filmovi osvijetliti važne narative iz naše regije, priče koje se moraju podijeliti s ostatkom svijeta. Ostajemo vjerni svom primarnom uvjerenju pomažući u stvaranju ambicioznih i kreativnih autorskih dokumentarnih filmova iz regije i podržavajući ove fantastične pothvate," rekle su Rada Šešić i Martichka Bozhilova, direktorice Docu Rough Cut Boutique programa.

U ovogodišnjem izdanju programa namijenjenom dokumentarnim filmskim projektima u fazi postprodukcije s područja Jugoistočne Europe je i hrvatski projekt koji nastaje u produkciji kuće Hulahop, Lekcije mog tate Dalije Dozet. Dokumentarni film u nastajanju propituje jedan specifični odnos oca snimatelja i kćeri redateljice, spajajući ih kroz njima zajednički jezik – filmski. Kombinirajući arhivske snimke, preostala obitelj kroz putovanje i redefiniciju međusobnog odnosa, pokušava pronaći način kako se nositi sa smrću bližnjega. 

Producentica projekta je Dana Budisavljević, montažerka Sara Gregorić, a koproducent slovenska kuća December. Lekcije mog tate nastaju uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. 

Popis svih odabranih projekata možete pronaći na ovoj poveznici

Program Docu Rough Cut Boutique se sastoji od tri modula, a obuhvaća grupne i pojedinačne konzultacije vezane uz projekt i njegovu montažu, zatvorene projekcije i prezentaciju projekata za goste industrijskog programa Sarajevo Film Festivala -  CineLink Industry Days. Prvi modul odvija se online, od 22. ožujka. 

Izvor: HAVC