Preskočite na glavni sadržaj

ZFF poziva na sudjelovanje u odabiru najboljeg filma za mlade

Zagreb Film Festival (ZFF) poziva mlade ljubitelje filma, od 12 do 14 godina, da sudjeluju u odabiru Nagrade mlade publike, čija će se dodjela održati online 25. travnja u 38 zemalja.
vrijeme: 22.04.2021.
prijava: 01.04.2021
mjesto: Zagreb
url: https://zff.hr/

Zainteresirani koji mogu od 22. do 25. travnja sudjelovati na tom događanju trebali bi poslati kratko motivacijsko pismo i popis pet najdražih filmova s kratkim obrazloženjem, izvijestio je ZFF, koji je već sedmu godinu partner Europske filmske akademije u tom projektu.
 
Prijave šalju do 1. travnja na iva@zagrebfilmfestival.com, a u mailu trebaju napisati i kontakt roditelja ili staratelja (ime i prezime, telefon i e-mail).
 
Izabrani žiri gledat će filmove od 22. do 24. travnja na službenoj stranici EFA-e, a 25. travnja održat će se online diskusija sa stručnim moderatorima o pogledanim filmovima. U popodnevnim satima uslijedit će glasovanje za najbolji film.
 
Međunarodni odbor nominirao je filmove "Pinocchio" (Matteo Garrone), "The Crossing" (Johanne Helgeland) i "Wolfwalkers" (Tomm Moore, Ross Stewart).
 
U svakoj od 38 zemlja bit će izabran dječji žiri koji će pogledati sva tri filma, sudjelovati u razgovorima o filmovima te glasati za svoje favorite. Filmu s najvećim brojem glasova bit će dodijeljena Nagrada mlade publike za najbolji europski film za djecu.
 
Dodjela nagrade organizira se od 2012. s ciljem promicanja europskog filma za djecu, a ovogodišnja će se održati putem live streama na www.yaa.europeanfilmawards.eu, 25. travnja, u 20 sati. (Hina)