obavijest

Panel rasprava povodom Nacionalnog dana albuma


vrijeme: 11.10.2018.
mjesto: Zagreb

Panel rasprava pod nazivom 'Glazbeni album: zastarjeli format ili moderni oblik slušanja glazbe?' organizira se 11. ovoga mjeseca povodom Nacionalnog dana albuma, koji se po prvi put obilježava u Hrvatskoj 13. listopada 
Panel rasprava održat će se u Novoj ploči (Bogovićeva 5, Zagreb) 11. listopada.

Na panel raspravi sudjelovat će glazbeni stručnjaci koji će prokomentirati album kao glazbeni format, njegov značaj u hrvatskoj glazbi i diskografiji te prikazati kratki povijesni presjek razvoja albuma u Hrvatskoj.

Sudjeluju:

- Zlatko Turkalj, radijski urednik, autor, novinar i voditelj glazbenih emisija na drugom programu Hrvatskog radija. Uz trenutni medijski agažman i rad u brojnim glazbenim akcijama, njegovo prethodno iskustvo obiluje mnogim glazbenim priznanjima i angažmanom.
- Slavko Nedić, urednik na Hrvatskom katoličkom radiju, novinar, skladatelj i glazbenik čiji se radni opus proteže na organizaciju mnogih glazbenih sadržaja, autorstvo brojnih glazbeno-scenskih djela, organizaciju koncerata i festivala, spisateljski rad te rad na Hrvatskom katoličkom radiju.
- Branko Komljenović, dopredsjednik Hrvatske diskografske udruge i direktor diskografske kuće Menart.
- Pavao Mašić, hrvatski čembalist i orguljaš, koji je među glazbenom strukom prepoznat kao izuzetan solist i komorni glazbenik. Nositelj je brojnih glazbenih priznanja, a sviranjem nastupa na  brojnim renomiranim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Nakon panel rasprave slijedi svirka uživo s Mijom Dimšić i Kim Verson.

Opširnije:
http://www.hdu.hr/index.php/novosti/262-hrvatski-diskografi-po-prvi-put-obiljezavaju-nacionalni-dan-albuma-u-hrvatskoj


 

(D.H.F., 10.10.2018)