izložba

Izložba Sanjina Vinkovića u Garaži Kamba


vrijeme: 06.10.2018.
mjesto: Zagreb, Garaža Kamba, Ilica 37

Otvorenje pop up izložbe 'Stega' Sanjina Vinkovića održat će se u izložbenom prostoru Garaža Kamba, u zagrebačkoj Ilici, u subotu 6. listopada 2018. od 20 sati. 

Drvena zvijezda glatkih elemenata koji klize jedni po drugima, raspada se na najmanji krivi dodir i doima se kao zabavna stvar, vrijeme dobro provedeno, ali za sobom u stvarnosti ona može nositi živce koji titraju i granule znoja koje se sakupljaju na sljepoočnicama, nakon ponovne fuzije ostajući trofejem umnog trijumfa i zanimljivom formom negdje među prašnim zrncima nekih drugih drvenih ploha.

Izložba Stega Sanjina Vinkovića modularno slaže drvene kubične elemente spajane pod pravim kutevima, koji sami sebi, grananjem forme, otvaraju putove i pravce za nadolazeće elemente, ideja proizašla iz doticaja a drvenim IQ puzzlama, zasebnim elementima koji su spojeni u cjelinu, njihova cjelovitost labilna, a mogućnost rastavljanja / sastavljanja određena logičkim tekovinama uvojaka moždane kore. Funkcionalnost takvih drvenih objekta jest njihova namijenjena za igru i promišljanje, kontekst matematički u svojoj prirodi umjetnički, ali oblik i forma neoborivo kiparski u svojem doimanju.

Usprkos stegnutosti u prostorne perimetre nameće se pitanje može li jedan najpernatiji krivi dodir urušiti pažljivo složenu strukturu i nagnati krivca na sate znojnih ruku i mozganja dok sati prolaze i prvotna je forma naizgledno nedostižan izazov.

— Marija Kamber

www.facebook.com/GarazaKamba


 

(D.H.F., 05.10.2018)