Preskočite na glavni sadržaj

Ciklus indijskog filma u Art-kinu

Među već tradicionalnim tjednima nacionalnih kinematografija u Art-kinu, prvi u 2021. godini rezerviran je za Ciklus indijskog filma u sklopu kojeg, od 11. do 14. ožujka, na veliko platno Art-kina stižu četiri suvremena i nagrađivana indijska naslova.
vrijeme: 11.03.2021.
mjesto: Zagreb, Jazz & cabaret klub Kontesa
url: https://www.art-kino.org/

Filmski obzori u Art-kinu tijekom ožujka dosižu sve do daleke Indije – Ciklus indijskog filma, organiziran u suradnji s Veleposlanstvom Republike Indije u Republici Hrvatskoj, održava se u Art-kinu od 11. do 14. ožujka, uz četiri nagrađivana indijska naslova snimljena u proteklom desetljeću.
Ciklus otvara napeti triler Sujoya Ghosha Priča u četvrtak, 11. ožujka u 19 sati. Od kritike hvaljena i višestruko nagrađivana Priča prati trudnicu u neizvjesnoj i uzbudljivoj potrazi za nestalim suprugom u bespućima prepučene Kolkate. Uz hvaljen scenarij, kameru i glumačke izvedbe, film je zapažen po britkom portretu indijskog gradskog miljea, feminizma i majčinstva u dominantno patrijarhalnom i tradicionalnom indijskom društvu.
Petak, 12. ožujka u 17 sati na program donosi Piku, toplu i nagrađivanu komičnu dramu Shoojita Sircara, koja podjednako mami osmijeh i suze na lice, o neobičnom odnosu kćeri i oca čije ekscentrično ponašanje dovodi sve do ruba.
Slijedi Manjhi: Čovjek planina, na programu 13. ožujka u 17:15 sati, inspirativna biografska drama o životu Dashratha Manjhija, siromašnog radnika koji je kroz neprohodno brdo iskopao put širine 9,1 i dužine 110 metara, koristeći isključivo čekić i dlijeto.
Ciklus indijskog filma 14. ožujka u 17:15 sati zatvara Šampion Amola Gupte, prozvan neobičnom sagom o običnim životima, dirljiva priča o talentiranom dječaku, njegovom treneru i zajedničkim naporima da osvoje prvenstvo u rolanju.
Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.
Više potražiti na https://www.art-kino.org/hr/