Preskočite na glavni sadržaj

Dodijeljene godišnje nagrade Hrvatskog društva likovnih umjetnika

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sudjelovala je na dodjeli godišnjih nagrada Hrvatskog društva likovnih umjetnika za 2020. godinu, koja se održala u Muzeju za umjetnost i obrt.
vrijeme: 26.02.2021.
url: http://www.hdlu.hr

Čestitavši svim dobitnicima nagrada HDLU-a na postignućima i ustrajnosti u vremenu velikih iskušenja, ministrica je istaknula kako nikada nije bilo važnije prepoznati i nagraditi izvrsnost umjetnika da nastave svoje djelovanje u ovim izazovnim okolnostima.

Ministarstvo je ove godine sa zadovoljstvom preuzelo pokroviteljstvo nagrada HDLU-a, nastojeći i time doprinijeti daljnjoj valorizaciji umjetničkog djelovanja. Ministrica se osvrnula i na proteklu godinu kada se raspisivanjem ad hoc natječaja i posebnih programa potpora nastojalo umanjiti učinke krize te pomoći umjetnicima kojima je zbog posebnih okolnosti uvjetovanih pandemijom onemogućeno ili bitno otežano obavljanje umjetničke djelatnosti.

Dobitnica nagrade za životno djelo slikarica je i grafičarka Biserka Baretić Petlevski, nagrade za najbolju izložbu u 2020. godini dobili su akademska slikarica Koraljka Kovač i umjetnički fotograf Fedor Vučemilović, dobitnici posebnih priznanja za mlade umjetnike su akademska kiparica Vlatka Škoro i akademski slikar Ivan Prerad, a posebno priznanje za doprinos likovnoj umjetnosti dodijeljeno je Art magazinu Kontura u njegovoj tridesetoj godini kontinuirana i neprekinuta izlaženja. (MKiM)