Preskočite na glavni sadržaj

Otvorene prijave za natjecateljske programe 14. Festivala mediteranskog filma Split

Festival mediteranskog filma Split raspisao je poziv za prijavu filmova u natjecateljske programe 14. izdanja koje će se održati od 17. do 26. lipnja. Rok za prijavu filmova je 11. travnja 2021.!
prijava: 11.04.2021
url: http://fmfs.hr/

Filmovi se prijavljuju u kategorijama dugometražnog filma, međunarodnog kratkometražnog filma te domaćeg kratkometražnog i srednjometražnog filma.

Filmovi kratkog metra iz međunarodne konkurencije moraju biti hrvatske premijere, a novčana nagrada u ovoj kategoriji iznosi 1 000 eura.

U nacionalnom natjecateljskom programu kratkog filma "Ješke" koji je posljednjih godina stekao veliku popularnost među splitskom publikom, ali i među autorima, broj selektiranih filmova bit će devet, a svi će biti prikazani u Ljetnom kinu Bačvice. Pobjednika očekuje novčana nagrada u iznosu od 14 000 kuna, a uz ovu nagradu, koju će dodijeliti međunarodni žiri, nagradit će se i najbolji film po izboru publike iznosom od 5 000 kuna.

Kako FMFS kroz svoj program industrije poseban fokus stavlja na razvoj scenarija, međunarodni žiri dodijelit će i nagradu za najbolji scenarij u programu “Ješke”, također u iznosu od 5 000 kuna. Odabrani filmovi moraju biti hrvatske premijere ili imati maksimalno jedno prethodno festivalsko prikazivanje u Hrvatskoj. Hrvatske premijere imaju prednost u selekcijskom procesu.

Domaće filmove srednjeg metra u 2021. godini čekaju posebni termini u drugom kinu na otvorenom, a o pobjedniku će odlučivati žiri mladih. Novčana nagrada u ovoj kategoriji iznosi 5 000 kuna.

Filmovi se prijavljuju putem FilmFreeway platforme, a za domaće filmove kratkog i srednjeg metra prijave su besplatne. Zadnji rok za prijavu filmova je 11. travnja 2021. godine. 

Pravilnik FMFS-a i prijave nalaze se ovdje. Za dodatne informacije možete se javiti na e-mail info@fmfs.hr.

Izvor: HAVC