Preskočite na glavni sadržaj

'Županijo, sretan ti rođendan!' – natječaj za djecu Zadarske županije

Pedagoška služba Narodnog muzeja Zadar organizira natječaj u povodu Dana Zadarske županije 2021. 'Županijo, sretan ti rođendan!'. Natječaj je namijenjen djeci u dječjim vrtićima i učenicima osnovnih i srednjih škola s područja Zadarske županije.
prijava: 29.03.2021
url: http://www.nmz.hr/

Tema natječaja: nepoznata i manje poznata prirodna i kulturna bogatstva Zadarske županije.
 
Tema natječaja je prikazati prirodne i kulturne karakteristike u neposrednom okruženju sudionika za koje smatraju kako su bitni za prepoznatljivost Zadarske županije (npr. stara crkva u mjestu stanovanja sudionika, trg u središtu mjesta koji ima svoju povijest, bistro more, osobe koje znaju priče o svemu, prostori koji su jedinstveni i dr.). U natječaju se ne traže općepoznate karakteristike Zadarske županije (kao što su crkva sv. Donata, Pozdrav suncu, Morske orgulje, katedrala sv. Stošije i dr.).
 
Natječaj nije likovno ograničen, sudionici mogu odabrati žele li poslati likovni, literarni ili video uradak. Mogu napraviti i makete prostora za koji smatraju kako odgovara temi natječaja.
 
Rad može biti individualan ili grupni. Svaki sudionik, odnosno grupa može poslati maksimalno jedan rad.
 
Pristigli radovi bit će izloženi u Edukativnoj dvorani Kneževe palače od 12. travnja, 2021. godine. Pristigli radovi koji ne odgovaraju temi natječaja također će biti izloženi, ali ne ulaze u odabir za najbolji rad.
 
Termini natječaja:
 
- natječaj traje od utorka, 16. veljače, 2021. godine do ponedjeljka, 29. ožujka, 2021. godine
 
- otvorenje izložbe pristiglih radova - ponedjeljak, 12. travnja u 12:00 h u Edukativnoj dvorani Kneževe palače
 
- dodjela nagrada - ponedjeljak, 12. travnja, 2021. godine, prilikom otvorenja izložbe pristiglih radova
 
Detalji natječaja…