Preskočite na glavni sadržaj

Objavljen Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2021.

Ministarstvo kulture i medija raspisuje Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2021. godini kroz koji će se dodjeljivati potpore vizualnim umjetnicima za umjetničko istraživanje i edukaciju umjetnika, realizaciju novih radova, prezentaciju rada te poticaji umjetnicima za autorski rad na samostalnoj izložbi.
vrijeme: 16.02.2021.
prijava: 16.03.2021
url: https://min-kulture.gov.hr/

Slijedom prethodnih najava Ministarstvo nastavlja s komplementarnim modelima potpora primarno usmjerenima prema samostalnim umjetnicima i nezavisnim profesionalcima u području kulture.
 
Ministarstvo kulture i medija kroz trajni dijalog s klasterom strukovnih udruga koje djeluju u području vizualnih umjetnosti nastoji identificirati potrebe vizualnih umjetnika te objavom javnih poziva kontinuirano poticati njihov rad i stvaralaštvo u okolnostima prouzročenima pandemijom koje su znatno otežale ili onemogućile njihov rad.
 
Potpore se dodjeljuju u dvije kategorije: Potpora stvaranju, produkciji i distribuciji radova iz područja vizualnih umjetnosti i Poticaj umjetnicima za autorski rad na samostalnoj izložbi.
 
Prijave na Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2021. godini mogu se podnositi od dana objave na mrežnim stranicama Ministarstva do 16. ožujka 2021. godine.

Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2021. godini