Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'Dodir Mediterana'

U suradnji s Hrvatsko-talijanskim društvom Zagreb, 17. veljače održat će se otvorenje izložbe Amarili Marović-Matić i Duje Šuvara, 'Dodir Mediterana', uz koncert Glazbenog ansambla Hrvatsko-talijanskog društva.
vrijeme: 17.02.2021.
mjesto: Zagreb, KGZ, Knjižnica Marije Jurić Zagorke
url: http://www.kgz.hr/hr/knjiznice/knjiznica-marije-juric-zagorke/78

Amarili Marović Matić gradi svoj magični svijet primorskog pejzaža na posve nestereotipan način kakvim nas bombardiraju današnji mediji i turističe zajednice. Njezin svijet je zanatski dobro izbrušen u kome se prožimaju glazba i romantična arhitektura, usklađena boja i ton melankoličnih sutona krajolika iz njenog djetinjstva. Amarilin početak je obećavajući, slike su onakve kakve bi trebale biti- oku ugodne i u potrazi za ostacima raja koji se nalazi u svakome od nas.
~
Duje Šuvar umjetnički se izražava klasičnim slikarskim tehnikama, uljem, akrilom i akvarelom. Akvareli predstavljeni na ovoj izložbi izdvojeni su iz Dujinog opusa "Vedute i marine Zadra". Autorov stil u ovim radovima karakteriziraju tople nijanse boja nanesenih slobodnim ali odmjerenim potezima kista, suptilno oslobađajući autorovu senzibilnost. Slike u akvarelu gradi iz mokre podloge, nanoseći nijanse boja u jednome dahu, plastično dočaravajući zadarske motive uronjene u romantično mediteransko ozračje. Svoje radove izlaže na samostalnim i skupnim izložbama, član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

Opširnije