Preskočite na glavni sadržaj

12. VAFI & RAFI - natječaj

U tijeku su prijave za 12. VAFI & RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih, koji će se održati u Rijeci od 27. do 29. svibnja, a zatim u Varaždinu od 3. do 6. lipnja, priopćili su organizatori u ponedjeljak.
prijava: 15.03.2021
url: https://www.facebook.com/VAFIandRAFI/

Na VAFI & RAFI festivalu natječu se animirani filmovi u dvije sekcije. VAFI je sekcija u kojoj se natječu filmovi koje su radila djeca i mladi do 18 godina starosti, a RAFI ona u kojoj se natječu profesionalni animirani filmovi za djecu i mlade u četiri kategorije namijenjene za dobne skupine.
 
Prijave su otvorene do 15. ožujka, a po završetku prijava selekcijska komisija pregledat će filmove. Početkom travnja znat će se koji će filmovi ući u natjecateljsku konkurenciju.
 
Zemlja partner ovogodišnjeg festivala je Srbija. Plakat i vizual za 12. VAFI & RAFI napravili su studenti Sveučilišta Sjever na Odjelu za multimediju, oblikovanje i primjenu, nastavljajući šestu akademsku godinu zaredom suradnju između Sveučilišta Sjever i Filmsko-kreativnog studija VANIMA iz Varaždina, udruge koja je uz Javnu ustanovu u kulturi Art-kino iz Rijeke, organizator festivala.
 
Studenti su inspiraciju za izradu vizuala pronašli u tradicionalnim srbijanskim motivima, a centralni motiv su dječak i djevojčica u narodnoj nošnji dok ostatak plakata nadopunjuju tradicionalni ukrasni vezovi, dodaje se u priopćenju. (Hina)