Preskočite na glavni sadržaj

'Tamara Obrovac Tanshistria original' 14. veljače u INK u Puli

U nedjelju, 14. veljače 2021., u 20 sati, u Istarskom narodnom kazalištu Gradskom kazalištu Pula, na rasporedu je koncert „TAMARA OBROVAC Tanshistria original“.
vrijeme: 14.02.2021.
mjesto: INK Gradsko kazalište Pula
url: http://www.ink.hr

Ovogodišnji tradicionalni koncert za Valentinovo Tamare Obrovac bit će u jednoj od najstarijih Tamarinih glazbenih formacija u kojoj je po prvi put okupila novu postavu glazbenika / instrumenata koji su doprinijeli još zanimljivijem spoju Istre i jazza; njenoj standardnoj ritam sekciji koju od samih početaka čine bubnjar Krunoslav Levačić i kontrabasist Žiga Golob, pridružili su se vrsni instrumentalist Elvis Stanić na gitari i harmonici, kao i etnomuzikolog i svirač istarskih narodnih instrumenata Dario Marušić.
U suradnji sa ovim sjajnim glazbenicima Tamara je dodatno produbila svoj skladateljski izričaj u kojem uspješno spaja inspiraciju lokalnim istarskim duhom glazbe i dijalekta s univerzalnim jazz izričajem.
Transhistria ensemble je od tada doživio nekoliko promjena u sastavu glazbenika, a od 2004. godine djeluje u neizmijenjenom sastavu kojeg uz Tamaru i njenu standardnu ritam sekciju čine gitarist Uroš Rakovec i harmonikaš Fausto Beccalossi.
Glazbenici će ovim koncertom reinterpretirati skladbe sa CD-a «Transhistria» iz 2001. godine koje uz skladbe Tamare Obrovac uključuju i obradu istarske narodne pjesme «Predi šći moja», kao i dvije skladbe Daria Marušića, «Rondinella» i «Ej Marine».

Transhistria original: Tamara Obrovac / glas, Elvis Stanić / gitara, harmonika, Dario Marušić / violina, sopela, glas, Žiga Golob / kontrabas, Krunoslav Levačić / bubnjevi.

Trajanje koncerta: 90 minuta.