Preskočite na glavni sadržaj

Kazališni bal pod maskama u subotu na Online Live TV Croatia

U subotu, 13. veljače, u 19 sati, na Online Live TV Croatia bit će emitiran Kazališni bal pod maskama koji su pripremili Kazalište Škrabe, Kreativni studio Zvrk i Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom.
vrijeme: 13.02.2021. 19 h
url: https://www.facebook.com/kazaliste.skrabe/

https://www.facebook.com/onlinelivetvcroatia/posts/258136915909039
 
Kazališni Bal pod maskama nastavlja se na tradiciju izuzetno popularnih krabuljnih plesova koji su se u Jastrebarskom održavali 60-ih i 70-ih godina prošloga stoljeća, a proteklih nekoliko godina Kazalište Škrabe organiziralo je Bal uživo.
 
Zbog pandemije i zabrane održavanja proba i kulturnih programa koji trenutno vrijede za područje cijele Hrvatske, za ovogodišnji Bal sve priloge glumice i glumci Kazališta Škrabe te njihovi brojni gosti snimili su kod kuće, a bit će prikazani i neki prilozi snimljeni prije početka pandemije. 
 
Tijekom prosinca 2020. i početkom siječnja 2021. Kazalište Škrabe i jaskanska Matica pripremili su tri uspješna programa prikazana na Online Live TV Croatia. Imali su oko 10 000 pregleda i dobili brojne pohvale iz raznih krajeva Hrvatske i svijeta.
 
Iako se ništa ne može mjeriti s doživljajem umjetnosti, glume, plesa i glazbe uživo, jaskanski kazalištarci i matičari žele dokazati da se u kulturnim programima koji hrabre duh i krijepe dušu može uživati i online. Pozitivne vibracije i optimizam malih i velikih izvođača, profesionalaca i amatera, gledatelji itekako cijene i vole i u programima koji se održavaju preko interneta.
 
Uz Kazališni bal pod maskama možete i zaplesati (naravno, zamaskirani!), a uz glumice i glumce Kazališta Škrabe koji izvode glumačke, plesačke i pjevačke točke u programu nastupaju Tamburaški orkestar Panonci iz Gradišća (Austrija), Ansambl za ranu glazbu Otium iz Zagreba, Baletni studio Jastrebarsko, Gospodari tambura, Studio Lepeza iz Zagreba, Gradsko pjevačko društvo "Javor", pjevačica Maja Sever Cuglin, maestro Josip Cvitanović sa svojim Family Bandom te profesori i učenici Glazbene škole Jastrebarsko.
 
Glumice i glumce Kazališta Škrabe predvodi doajen jaskanskog glumišta Želimir Hrković (ujedno i potpredsjednik jaskanskog ogranka Matice hrvatske), a u programu će se naći i rasplesane, komične scene iz predstava "Knjiga o džungli", "Mary Poppins", "Striček Vilček ili Kako je Shakespeare postao Špeksir", "Velika pustolovina Sherlocka Holmesa" i "Zemlja Čudesa".
 
Scenarij i režiju potpisuje Klementina Škrabe, tonski urednik priloga iz predstava je Krešo Karas, za montažu i specijalne efekte zaslužna je Antonia Šamija, a umjetnički voditelj je Nino Škrabe.