Preskočite na glavni sadržaj

Yakishime: Metamorfoza zemlje

Arheološki muzej Istre najavljuje izložbu - Yakishime: Earth Metamorphosis (Yakishime: Metamorfoza zemlje), kustosice Iwai Mieko iz Panasonic Shiodome Muzeja, koja će se održati u muzejsko galerijskom prostoru 'Sveta Srca' u Puli.
vrijeme: 13.02.2021.

Izložba Yakishime: Earth Metamorphosis (Yakishime: Metamorfoza zemlje), kustosice Iwai Mieko iz Panasonic Shiodome Muzeja, prikazuje tehniku izrade keramičkog posuđa - yakishime - koja podrazumijeva zagrijavanje nelakirane gline na jakoj vatri i visokim temperaturama.

Kao jedna od osnovnih tehnika proizvodnje keramike, yakishime se razvila u različitim smjerovima. Cilj izložbe je prikazivati dio japanske kulture kroz yakishime tehniku, počevši od najranijih primjera, koji datiraju u 4. i 5. st., do danas. Posjetioci će imati priliku vidjeti praktičnu yakishime keramiku koja uključuje pribor za ceremoniju čaja i pribor za jelo te umjetničke predmete suvremenih umjetnika.

Za posjetitelje će izložba biti otvorena od subote, 13. veljače 2021. svakim danom od 11:00 do 18:00 sati.

Izložbu Yakishime: Earth Metamorphosis (Yakishime: Metamorfoza zemlje) realizira Akreološki muzej Istre u suradnji s Veleposlanstvom Japana i Japanskom Fondacijom.

Više o izložbi pogledajte na stranicama Japanske Fondacije https://www.jpf.go.jp/e/project/culture/exhibit/traveling/yakishime.html