Preskočite na glavni sadržaj

Prva obljetnica Teatra Fort Forno

Teatar Fort Forno, sa sjedištem u malom istarskom mjestu Bale, 10. veljače obilježava prvu godinu svoga postojanja. U prošloj godini uspješno su realizirali tri premijerna naslova – 'Putovanje kroz Zbrdazdoliju', 'Jedna od sestara' i 'U kažnjeničkoj koloniji', sudjelovali su na festivalima i izveli 30 repriznih predstava.
vrijeme: 10.02.2021.
mjesto: Bale
url: https://www.facebook.com/pages/category/Performance-Art-Theatre/Teatar-FORT-FORNO-103582124558660/

Iz kazališta poručuju:

Prva je naša premijerna predstava namijenjena najmlađoj publici, „Putovanje kroz Zbrdazdliju“, izvedena na prelijepom trgu Tomaso Bembo u Balama 2. lipnja 2020. Autorski projekt Roberta Raponje predstava je o prijateljstvu, toleranciji, strpljivosti, odgovornosti prema prirodi, zajedništvu, izmaštanom svijetu gdje vladaju ljepota i dobrota. Kroz Zbrdazdoliju vode nas mladi glumci Dominik Karaula i Grgur Grgić. Humorna monodrama „Jedna od sestara“ autorice Kordelije Paladin i redatelja Roberta Raponje naša je druga premijerna predstava izvedena u Kazalištu Virovitica 20. lipnja 2020. U ovoj predstavi glumica Katica Šubarić utjelovljuje uloge sedam žena, te promišlja o temama poput ženske ravnopravnosti ili jednakosti te postizanja ciljeva koji su pred nama. „U kažnjeničkoj koloniji“ Franza Kafke u režiji Vjere Vidov naš je treći premijerni naslov čija je izvedba bila 19. rujna 2020. u Kazalištu Virovitica. U ovoj dramsko lutkarskoj poemi, glumci Nenad Pavlović, Davor Tarbuk, Mihael Elijaš i Silvijo Švast svojom su zaigranošću predstavu uspjeli približiti izvornom predlošku, na razini gotovo dječje nevine i maštovite igre.

S našim smo predstavama sudjelovali na Virovitičkom ljetu, Osječkom ljetu kulture, Danima smijeha u Vukovaru, Festivalu slikovnice u Osijeku, Oljkiću i Rujanskom kliku u Osijeku. U našim predstavama imali su priliku uživati mali i veliki posjetitelji u Donjem Miholjcu, Medulinu i Vukovaru. S ponosnom naglašavamo sudjelovanje na 8. festivalu „Afrique Creative“, odnosno na „The International Festival Of Theatrical Caravans“. Ovaj je festival zbog epidemioloških mjera održan online, no to nije spriječilo našu predstavu „Putovanje kroz Zbrdazdoliju“ da bude sudionikom ovog značajnog, međunarodnog festivala u Zagori, Marocco u prosincu 2020.

Koristimo, također, priliku zahvaliti našim brojnim suradnicima Katici Šubarić, Kordeliji Paladin, Vjeri Vidov, Sandi Štrković, Krešimiru Tomcu, Davoru Molnaru, Nenadu Pavloviću, Filipu Severu, Ani Šantar, Darku Čuvidiću, Nini Peručić, Filipu Jurjeviću, Ervinu Lustigu i Leu Vukeliću. Zahvaljujemo Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku i Kazalištu Virovitica na suradnji u realizaciji naših predstava.

Obilježavajući prvu godišnjicu našega djelovanja, zahvaljujemo svima na suradnji i pomoći. U godini koja je pred nama, svoj rad i djelovanje nastavljamo optimistično i kreativno.