Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatski radio među tri finalista nagrade BBC Audio

Kratka radio drama 'Potres' iz ciklusa Male forme ušla je u finale BBC nagrade za najbolju europsku dramu 2021. u kojem su uz produkciju našeg radijskog Dramskog programa još i emisije Austrijskog i Švicarskog radija. Svečana dodjela je u ožujku u Londonu.
vrijeme: 10.02.2021.
url: https://magazin.hrt.hr/kultura/

'S velikim ponosom i zadovoljstvom možemo objaviti da je emisija 'Potres' ušla u finale BBC Audio Awards 2021, u kategoriji Najbolje europske audio drame (Best European Audio Drama). U konkurenciji su s nama i kolege s Austrijskog radija s radiofonskim djelom 'In Winter' i kolege sa Švicarskoga radija s naslovom 'Holidays from Suicide: a Fantastic Journey with Iggy Pop', javio je Dramski program Hrvatskoga radija.
 
'Potres' je nastao u sklopu emisije Male forme koju naši slušatelji mogu pratiti u redovitom terminu od 18.05 do 18.15 sati od ponedjeljka do srijede na Prvom programu Hrvatskoga radija. U emisiji Male forme se promoviraju raznoliki tipovi radiofonskih iskaza: od kratkog dokumentaraca i skica iz života do složenijih, eksperimentalnijih oblika i književnih klasika u tom brzom, sažetom obliku.

Više pročitajte na www.hrt.hr!