Preskočite na glavni sadržaj

Premijera predstave '... a mobitel i dalje zvoni' u splitskom HNK-u

Drama Hrvatskog narodnog kazališta​ (HNK)​ Split u petak će premijerno izvesti suvremenu američku dramu ​'​​...a​ mobitel i dalje zvoni​' Sarah Ruhl u režiji Nenni Delmestre​​, priopćeno je u utorak iz HNK.
vrijeme: 12.02.2021.
mjesto: Split
url: https://www.hnk-split.hr/

Režijom drame, koju je i prevela i adaptirala, Nenni Delmestre ​obilježit će 35 godina redateljskoga rada, a uz nju autorski tim predstave čine Lina Vengoechea, koja potpisuje scenografiju i izbor glazbe, kostimografkinja Sara Lovrić Caparin, redatelj i montažer videa Goran Ćaće te oblikovatelji svjetla i tona Branimir Bokan i Tomislav Luetić.
 
Uloge Monika Vuco Carev, Mijo Jurišić, Ksenija Prohaska, Zorana Kačić Čatipović, Nikša Arčanin, Petra Kovačić Pavlina, Maro Drobnić i Luka Šamadan.
 
Kako se ističe u najavi, Ruhl u ovom komadu napisanom 2005. kombinira realno i irealno, izmaštano i moguće, magično i prozaično, komično i tragično.
 
​"Za stolom u bistrou leži mrtav čovjek. Na upornu zvonjavu njegova mobitela odaziva se žena za susjednim stolom i istoga trenutka upada u sve njegove poslovne i obiteljske probleme, svijet u kome su univerzalne teme ljubavi i bliskosti ispremiješane s obiteljskim rivalstvom, konfuznom i zagonetnom poslovnom i svakom drugom komunikacijom, ali i dubinskim potrebama svih aktera za suosjećanjem, prisnošću te još više potrebom za drukčijim življenjem", stoji u najavi predstave. (Hina)