" />
predavanje, tribina

Disku(r)sija u Splitu


vrijeme: 14.09.2018. 19 h
mjesto: Split; Muzej Grada Splita, Papalićeva 1

Splitska udruga Kurs, koja već više od deset godina uspješno vodi rezidencijalni program za inozemne pisce i druge umjetnike 'Marko Marulić' u Splitu, redovito organizira književne tribine Disku(r)sija u kojima sudjeluju inozemni i domaći autori i autorice. Ovomjesečna Disku(r)sija održat će se u petak, 14. rujna, s početkom u 19 sati, u Muzeju Grada Splita.

 

Na tribini će sudjelovati dvoje autora koji su trenutačno na rezidenciji u Splitu: švicarska spisateljica Yael Inokai i talijanski spisatelj Giovanni Agnoloni, kao i hrvatski spisatelj Igor Rajki. Razgovor će moderirati književna prevoditeljica i promotorica Patricija Horvat.

Nakon kratkog predstavljanja svojeg umjetničkog opusa i čitanja ulomaka iz djela gosti će razgovarati o stanju na književnim scenama Švicarske, Njemačke, Italije i Hrvatske, o potporama za autore, autorskim pravima, situaciji u nakladništvu, mogućnostima življenja od književnog rada, važnosti književnih prijevoda i rezidencijalnih boravaka za povezivanje i posredovanje među jezicima i kulturama te drugim zanimljivim temama.

Ova će tribina biti važan doprinos međunarodnoj kulturnoj razmjeni u našem gradu te stoga pozivamo sve ljubitelje književnosti da nam se pridruže i sudjeluju u razgovoru.

Disku(r)siju podržavaju: Ministarstvo kulture RH, europska književna mreža Traduki , Grad Split, SDŽ, Hrvatsko društvo pisaca (HDP).

 

(R.P.B., 12.09.2018)

Tagovi: disku(r)sija