Preskočite na glavni sadržaj

Cantus Ansambl nastavlja slavljenički ciklus 15. veljače

Nakon koncerata održanih 21. rujna i 23. studenog prošle godine, Cantus Ansambl nastavlja slavljenički ciklus. Uz poštivanje svih epidemioloških mjera, treći koncert ciklusa Cantus Ansambla održat će se 15. veljače o.g. u Hrvatskom glazbenom zavodu, s početkom u 20 sati, uz direktni prijenos na Trećem programu Hrvatskog radija.
vrijeme: 15.02.2021.
mjesto: Zagreb, HGZ
url: https://www.cantus-ansambl.com/

Na programu će se stoga naći solistička djela hrvatskih skladatelja  Tomislava Uhlika, Igora Lešnika, Ive Josipovića i Frane Đurovića, koja će izvesti solisti i stalni članovi Cantus Ansambla harfistica Mirjana Krišković, pijanistica Srebrenka Poljak, violinist Ivan Novinc, trombonist Mario Šincek te udaraljkaš Marko Mihajlović. 
Program i ovoga koncerta prati programsku potku cijelog ovosezonskog svečanog ciklusa koji se temelji na kontrastu djela hrvatskih antologijskih skladatelja, kakvi su zasigurno Stanko Horvat i Krešimir Šipuš, te najmlađe generacije hrvatskih skladatelja kojoj pripada i Krešimir Klarić.
 
Koncert će biti otvoren za publiku, ali će se moći pratiti i uz direktni prijenos na Trećem programu Hrvatskog radija. Radijska snimka prijenosa koncerta bit će dostupna i u Slušaonici Hrvatskog radija (radio.hrt.hr).
 
Opširnije:
https://www.cantus-ansambl.com/