Preskočite na glavni sadržaj

Online revija pričanja priča 'Zagrli me pričom'

Online revija pričanja priča 'Zagrli me pričom', koju organizira Udruga Kaleido, održat će se u subotu, 6. veljače, od 10 do 13 sati, a pratit će ju štićenici iz desetak dječjih domova i domova za starije i nemoćne te 300 sudionika projekta. Revija će se održati u dva bloka, prvi je rezerviran za kamišibaj priče, a drugi za sve ostale (storytelling, terapeutske priče).
vrijeme: 06.02.2021. 10 - 13 h
url: https://www.facebook.com/udrugakaleido

Priče će u subotu pričati 30 sudionika projekta 'Zagrli me pričom'. Svi zainteresirani za gledanje online revije mogu se javiti na mail udruga.kaleido@gmail.com. Revija je humanitarnog karaktera - gledatelji će moći uplatiti dobrovoljne priloge za jednu studenticu Učiteljskog fakulteta u Petrinji koja je u potresu ostala bez doma.
 
Nakon trodnevne edukacije u sklopu projekta "Zagrli me pričom", polaznici su spremni za pričanje priča i online reviju! Pričanje priča iznimno je važno za cjeloviti razvoj djeteta, posebice kada se djetetu omogući aktivna uloga. Postoje različiti izvedbeni oblici pričanja priča, a u sklopu ovog projekta se 150 odgojno-obrazovnih djelatnika i 150 studenata Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, Čakovcu i Petrinji upoznalo s, u Hrvatskoj, slabo poznatom metodom kamišibaja.
 
Kamišibaj je japansko ulično kazalište u kojemu jedan izvođač interpretira priču uz mijenjanje ilustracija smještenih u malo drveno kazalište - butaj. Kamišibaj "papirnato kazalište" u sebi integrira različite vste umjetnosti (književnost, film, kazalište, likovna umjetnost). Za sudjelovanje u projektu se prijavilo i 20 škola, svaka je dobila butaj za pripovijedanje, autorski rad Bojana Đorđevića.
 
Vizualni identitet potpisuju akademska slikarica Morana Varovič Čekolj i grafički dizajner Matej Nemec. Za najavni song projekta glazbu i tekst je napisala profesorica i dramska pedagoginja Maja Stanković, a uglazbila ga i otpjevala kantautorica Elis Lovrić. Izvršnu organizaciju revije vode studentice Učiteljskog fakulteta u Čakovcu - Gabriela Turk, Ines Balić, Sanela Šimon, Sara Sabol, Patricija Novak, Kristina Kanić i Ana Radmanić.
 
Nositelj projekta je Udruga Kaleido, a partner Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, projekt su financijski podržali Colas Hrvatska i Grad Buzet. Idejna začetnica i voditeljica projekta Zagrli me pričom je dramska pedagoginja Iva Nemec.
 
Kaleido je udruga za poticanje kreativnosti i stvaralaštva kroz dramsku i muzejsku pedagogiju pa slijedom toga u Hrvatskoj i Sloveniji provodi dramskopedagoške projekte i radionice kao i one koje povezuju škole i muzeje. rezultate u radu s djecom i mladima. Svi projekti udruge njeguju inkluzivni karakter.
 
U vremenu u kojem je izgovorena riječ često svedena na informaciju, ljudi sve udaljeniji, a dodir je postao prijetnja i bauk, Udruga Kaleido zaključila je kako bi bilo lijepo povezati se i zagrliti jedni druge toplinom ispričane priče.