Preskočite na glavni sadržaj

GMV predstavlja izložbu slikarice Ine Drutter

Ovogodišnji ciklus predstavljanja hrvatskih likovnih umjetnika Gradski muzej Varaždin započinje izložbom Ine Drutter pod nazivom 'Začarana', koja će u Izložbenom salonu palače Sermage biti postavljena od 10. do 28. veljače. 
vrijeme: 10.02.2021.
mjesto: Gradski muzej Varaždin
url: http://www.gmv.hr

Slikarica Ina Drutter (Zagreb, 1964. – 2006.) u svojoj kratkoj karijeri realizirala je obiman opus slika i crteža na papiru u širokom spektru različitih kombiniranih tehnika.

Izložba će je kroz izbor od 30 radova predstaviti kao umjetnicu snažnoga ekspresivnog naboja u izvedbi portreta, ljudskih figura u pejzažu, usporedivih s intenzitetom jedne od najvećih svjetskih predstavnica nove figuracije – slavne Marlene Dumas. Izložena djela omogućuju uvid u umjetničine ključne poetsko-estetske odrednice na tragu ostavštine Chagalla, Wolsa, Michauxa, Picassa i Hermana, koje je, za razliku od današnjih predstavnika slikarstva figuracije mahom nadahnutih filmskom i fotografskom umjetnošću, prezentiraju kao nadahnutu nastavljačicu modernističke slikarske struje. 

Ina Drutter je od prvoga javnog nastupa 1986. do 2002. godine priredila dvanaest samostalnih izložbi u zagrebačkim galerijama, primjerice u Galeriji „Događanja“, Knjižnici „Tin Ujević“, Galeriji Židovske općine Zagreb i drugima, te sudjelovala na pet skupnih izložbi hrvatskih suvremenih umjetnika u Hrvatskoj i Izraelu.

Napomena:
Zbog epidemioloških mjera ne priređuje se otvorenje izložbe uz nazočnost publike.
Otvoreno za razgled: utorak – petak od 9 do 17 sati, subotom i nedjeljom od 9 do 13 sati.
Ponedjeljkom i na državne blagdane zatvoreno.
Razgled se organizira uz propisane/preporučene epidemiološke mjere.

www.gmv.hr