Preskočite na glavni sadržaj

Kinoteka: 'Fargo' slavi 25 godina i zatvara Zimske priče

Kriminalistički crno-humorni film 'Fargo', koji ove godine slavi 25 godina, zatvorit će u subotu, 6. veljače, ciklus zagrebačkog kina Kinoteka 'Zimske priče'.
vrijeme: 06.02.2021.
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/KinoKinoteka

Taj filmski hit iz devedesetih, antologijsko ostvarenje Joela i Ethana Coena donosi priču o policajki iz sumornog grada Farga koja rješava nespretan slučaj otmice i ubojstva.
 
"Fargo pamtimo po prekrasnim zimskim pejzažima, neočekivanom srazu humora i nasilja te nadahnutom nastupu Frances McDormand, kojoj je uloga Mardge donijela i Oscara za najbolju glumicu", podsjećaju iz Kinoteke.
 
Dan ranije na programu iz "Zimskih priča" na programu je još jedna napetica, "Misery" psihološki triler Roba Reinera o popularnom piscu ljubavnih romana koji nakon prometne nesreće pada u (ne)milost svoje najveće obožavateljice.
 
Riječ je o jednoj od najuspješnijih adaptacija proze Stephena Kinga, a nezaboravna interpretacija zlikovke Annie donijela je Kathy Bates Oscara za najbolju glumicu.
 
U četvrtak se pak prikazuje "Polarna stanica Zebra", uzbudljivi špijunsko-pustolovni triler s Rockom Hudsonom u glavnoj ulozi, o posadi britanske nuklearne podmornice u lovu na srušeni sovjetski satelit i krticu u vlastitim redovima.
 
Iz Kinoteke poručuju da posjetitelje ovaj tjedan u kinu očekuje "Dok nas vjenčanje ne rastavi", španjolska romantična komedija Danija de la Ordena o organizatorici vjenčanja čiji je sljedeći zadatak osmisliti svadbu prijateljici iz djetinjstva, s čijim je zaručnikom večer prije spavala.
 
"Uz brz ritam, uigrane glumce te suncem okupane pejzaže Tenerifa, ova će duhovita komedija donijeti dašak ljeta u hladne zimske dane", napominju.
 
Među ostalim novitetima na programu su dvije generacijske priče o prijateljima i odrastanju, dokumentarni film "O jednoj mladosti" Ivana Ramljaka te saga "Najljepše godine" Gabrielea Muccina.
 
Na repertoaru je i nagrađivana socijalna drama "Otac" Srdana Golubovića te "Neobični životi" Oliviera Nakachea i Érica Toledana, humorna drama smještena u svijet socijalnih radnika.
 
Zbog velikog interesa na subotnju matineju vraća se novi film studija Pixar, o glazbeniku koji mora pronaći način da se (doslovno i metaforički) vrati u život, a održat će se i dodatna projekcija u srijedu poslijepodne. (Hina)