Preskočite na glavni sadržaj

Svečani koncert kvarteta Sorkočević u povodu 80 godina Dubrovačkih knjižnica

Dubrovačke knjižnice u 2021. godini slave 80. godina svoga djelovanja koje će se svečano obilježiti na samu obljetnicu otvorenja, 2. veljače 2021., s početkom u 10 sati, u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad. Program obilježavanja započet će svečanim koncertom kvarteta Sorkočević, uz prijenops uživo putem Facebook stranice Dubrovačkih knjižnica.
vrijeme: 02.02.2021.
url: https://www.facebook.com/DuKnjiznice/

Program obilježavanja započet će svečanim koncertom kvarteta Sorkočević (Nena Ćorak – klavir, Đive Kušelj – flauta, Slobodan Begić – violina, Denis Ajduković – kontrabas).

Koncert će se održati uz predstavljanje prepjeva epilija “O Epidauru” dubrovačkog Vergilija Ilije Crijevića na kojem će sudjelovati prevoditeljica, dr. sc. Zrinka Blažević, s Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, uz redaktoricu prijevoda i autoricu uvodne studije izv. prof. dr. sc. Irenu Bratičević, predstojnicu Katedre za hrvatski latinizam FF u Zagrebu, i ravnateljica Dubrovačkih knjižnica Jelena Bogdanović, prof. kl. filologije i dipl. knjiž.

Zbog epidemiološke situacije i ograničenog broja sudionika (25) na događanje nije moguće doći bez prethodne najave.

Upravo radi toga, cijeli program će se prenositi uživo putem Facebook stranice Dubrovačkih knjižnica, a snimka će biti postavljena i na YouTube kanal Dubrovačkih knjižnica.

Opširnije:
https://www.dkd.hr/