Preskočite na glavni sadržaj

Skupna izložba 'Ekspresije i apstrakcije 2021 – Balans'

Skupnom izložbom ''Ekspresije i apstrakcije 2021 – Balans'' koja će se održati u Europskom domu Zagreb, HDLU Zagreb otvara izložbenu sezonu u 2021. godini, želeći predstaviti recentne apstraktne slikarske i grafičke izričaje umjetnika, koji su u okviru koncepta izložbe predložili svoje radove.
vrijeme: 08.02.2021.
mjesto: Europski dom Zagreb, Jurišićeva 1/I
url: https://likumzg.wordpress.com/

Izložba će se moći pogledati od 8. veljače do 31. ožujka 2021., u radnom vremenu Europskog doma Zagreb, svaki dan od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati i uz najavu na telefon 01 4813 414, a za sve one koji nisu u Zagrebu, na portalu ''Zagrebački likovni umjetnici'' može se pogledati i prateća virtualna izložba, koja se može slobodno dijeliti. 

Izlažu: Ena Bajuk, Anđelko Brkić, Vedran Bukovina, Ana Cerovski, Marija Čingel, Suzana Gajdek, Zlatko Isaković – Lula, Ivana Kolić, Luka Koščak, Kristinka Klarić, Rada Marković, Hrid Matić, Stjepan Perković, Višnja Peter, Krešimir Radas, Tin Samaržija, Matej Škarica, Mladen Žunjić.

(...) 'Svaki autor sa svojim rukopisom tako nam je predstavio svoje nemire i slutnje, impresije i duhovna stremljenja, u prozračnosti ili težini boje, u njezinom toku kroz prostor, u spletovima linija i višeslojnih dimenzija. Sunca i noćne tmine, zemlja koja diše, vatra rasplamsana zrakom, tokovi nebeske vode, napušteni gradovi u susretu sa širokim prostranstvima, gdje kroz čvrste spone i raspršene energije, u potrazi za ravnotežom otkrivamo sebe, svjesni da je život protočno gibanje, a gibanje nikad nije konačno, nikad unaprijed zacrtano. Stoga je i potraga za balansom možda nedostižan cilj, a možda je i nadahnjujući poticaj umjetnicima da uvijek iznova krenu na put nove kreativne spoznaje, od materijalnih ograničenja prema širim duhovnim obzorjima.'  -  mr. art Krešimira Gojanović
Katalog izložbe

Detaljnije:
https://likumzg.wordpress.com/


Stjepan Perković, 'Vrt sunca'
©https://likumzg.wordpress.com