Preskočite na glavni sadržaj

Kazališna družina Kerekesh najavila gradnju kulturnog centra u Varaždinu

Kazališna družina Kerekesh teatar varaždinskih glumaca Ljubomira i Jana Kerekeša u četvrtak je najavila projekt gradnje Kulturnog centra, multifunkcionalnog prostora za kulturna i društvena događanja u Varaždinu.
vrijeme: 29.01.2021.
url: https://www.facebook.com/kerekeshteatar/

U priopćenju ističu da su u dogovoru s gradonačelnikom Varaždina Ivanom Čehokom pronašli lokaciju za gradnju centra između Elektrostrojarske škole i sportske dvorane u Graberju. Kazališna družina Kerekesh Teatar i partnerska firma Keraktiv d.o.o. plaćat će godišnju naknadu Gradu Varaždinu za pravo građenja prema službenoj procjeni vrijednosti nekretnine, navode.
 
Kulturni centar Kerekesh Teatar bit će površine 1200 četvornih metara s dvije dvorane. Glavna će imati 444 sjedeća mjesta odnosno 1500 stajaćih, a kabaretska scena 100 sjedećih mjesta. Ljetna pozornica imat će isti kapacitet kao i dvorana, tako da se u slučaju lošeg vremena neće otkazivati programi.
 
Iz Kerekesh teatra najavljuju održavanje njihovih dosadašnjih kazališnih festivala Tjedna smijeha i Varaždinskih kazališnih večeri, a noviteti bi trebali biti FAKIN – festival amaterskih kazališta iz naroda te Varaždinski festival filma i filmske glazbe. Centar bi trebao biti mjesto radionica drame za djecu i odrasle, radionica glume i javnih nastupa, gostovanja poznatih glumaca i redatelja, stand-upova te humanitarnih izvedbi tijekom cijele godine. Organizirat će se koncerti i glazbeni festivali, kao i različite izložbe. Za folklorni i plesni sadržaj bit će zaduženi stalni korisnici – Centar tradicijske kulture i Plesni klub Feel.
 
Kulturni centar imat će ugostiteljski dio, kao i mogućnost najma dvorana i prostorija za razne namjene, javna i privatna događanja, naveli su u priopćenju.
 
Projekt će biti prijavljen na natječaj EU fonda za infrastrukturu te nacionalnu crowdfunding kampanju, najavili su iz Kerekesh teatra iz kojeg očekuju završetak radova do druge polovice 2022. godine. (Hina)