konferencija, znanstveni skup

Stručni skup 'Pismenost za sve: obrazovanje, istraživanja i projekti'


vrijeme: 07.09.2018.
prijava: 03.09.2018.
mjesto: Zagreb

Hrvatsko čitateljsko društvo tradicionalno organizira stručni skup povodom Međunarodnog dana pismenosti na kojem izlaganja drže domaći i strani predavači i stručnjaci za područje pismenosti i čitanja. Naziv ovogodišnjeg skupa, koji će se održati 7. rujna, je Pismenost za sve: obrazovanje, istraživanja i projekti.

Skup će se održati u petak, 7. rujna 2018., u Velikoj dvorani Školske knjige, Masarykova 28, Zagreb, od 9:30 (okupljanje sudionika) do 15 sati.

Ciljevi skupa: Ukazati na potrebu sustavnog poticanja čitanja i pismenosti među svim društvenim skupinama najčešće nevidljivim široj stručnoj javnosti. Skup je temom usmjeren na osobe koje žive u posebnim okolnostima: zatvorenici, beskućnici, osobe smještene u raznim ustanovama za skrb, te osobe kojima je smanjen pristup čitalačkim materijalima kao što su stanovnici otoka ili hrvatski državljani koji privremeno ili stalno borave u drugim državama.
Jedan od ciljeva skupa je predstaviti Čitalački program za zatvorenike i njihovu djecu za kojeg je HČD dobio Nagradu za inovativno promicanje čitanja u EU za 2017. godinu.

Kotizacije nema. Prijave putem online obrasca (rok 3. rujna 2018.)
Sažetci izlaganja bit će objavljeni u stručnom glasilu “Hrčak”, br. 55-56.

Skupom HČD daje podršku Nacionalnoj kampanji za osobe s teškoćama čitanja i disleksije “I ja želim čitati!” u procesu zagovaranja za boljim razumijevanjem problema osoba s teškoćama čitanja.
Stručni skup financijski podržava Ministarstvo kulture RH.

Opširnije: http://hcd.hr(D.H.F., 30.08.2018)