Preskočite na glavni sadržaj

Dodjela Nagrade strukovnih udruga suvremenog plesa online

U subotu, 30. siječnja, u 20 sati, putem Zoom platforme održat će se prva online, a 14. po redu dodjela Nagrada strukovnih udruga suvremenog plesa koju organiziraju Udruga plesnih umjetnika Hrvatske UPUH i Udruga profesionalnih plesnih umjetnika PULS.
vrijeme: 30.01.2021.
url: https://www.upuh.hr/

Poveznica: https://us02web.zoom.us/j/85908539608?pwd=ZkRwVmxCSDg5b2Y4cWJEZGNMckpaUT09

Glavni program dodjele Nagrada vodit će Livio Badurina, nakon čega slijedi glazbeni program Virtualni plesnjak s mladim plesačem Šimunom Stankovom kako bismo propisno proslavili ples plesom.
 
Ovogodišnja Nagrada uključuje i Off program koji će omogućiti zainteresiranoj javnosti praćenje nagrađenih predstava 24 sata nakon same dodjele. Nagrađene predstave će biti dostupne na Youtube kanalu Dodjela strukovnih udruga UPUH i UPPU PULS (https://www.youtube.com/channel/UCIRyX9d4zhCl_Va-VSvCm8Q) te pozivamo publiku da pogledaju nagrađene sadržaje.
 
S obzirom na tešku i izazovnu 2020. godinu za plesnu umjetnost, kulturu i društvo u cjelini, ovom nagradom slavimo sve ostvarene plesne produkcije i angažman naših plesnih umjetnika u nemogućim i neizvjesnim uvjetima za rad sa željom za nastavak afirmacije i popularizacije plesne umjetnosti u Republici Hrvatskoj. I ove godine nagradu dodjeljuju strukovne udruge suvremenog plesa u zajedničkom povezivanju plesne zajednice koja je u ovim turbulentnim vremenima kolektivna pobjednica! Ova godina obilježena je u našim osobnim, privatnim prostorima koji su se pretvarali u pedagoški, koreografski i izvedbeni prostor.
 
Nagrade se dodjeljuju kao najviše strukovno priznanje za značajna umjetnička ostvarenja te za poseban doprinos razvoju suvremenog plesa u Hrvatskoj u protekloj sezoni. Također je bitno naglasiti da te nagrade nemaju natjecateljski karakter nego karakter strukovnog priznanja, struka struci ili u ova teška vremena zajednica zajednici. Vrijeme pandemijske krize i potresa u kojemu je pozicija umjetnika, baš kao i ona mnogobrojnih sugrađana, marginalizirana nije vrijeme za slavlje, vrijeme je to za solidarnost i dijalog. Zato ovom simboličnom nagradom zahvaljujemo svima koji su svojim doprinosom olakšali život u 2020. godini.