Preskočite na glavni sadržaj

Javni poziv za ugovaranje novinarskih radova u elektroničkim publikacijama

Objavljen je Javni poziv za ugovaranje novinarskih radova u elektroničkim publikacijama, s rokom prijave 15. veljače 2021. Davatelj bespovratnih sredstava je Agencija za elektroničke medije, a sredstva su namijenjena financiranju autorskih novinarskih radova nastalih i objavljenih u elektroničkim publikacijama od dana donošenja odluke o dodjeli sredstava do 31. prosinca 2021.
prijava: 15.02.2021
url: https://www.aem.hr/vijesti/javni-poziv-za-ugovaranje-novinarskih-radova-u-elektronickim-publikacijama-2/
 
Bespovratna sredstva planirana su u Financijskom planu Agencije za elektroničke medije za 2021. godinu, a dodijelit će se novinarima/kama za novinarske radove i istraživanja na temekojesu od javnog interesa iz područja: kulture; obrazovanja; industrije zabave; zdravstva; života u doba pandemije COVIDA-19 i njegovih posljedica; gospodarstva; sporta, promicanja tjelesne kulture i zdravog načina života; lokalnih tema (komunalna, socijalna i druga pitanja od značajaza lokalnu zajednicu); posljedica i obnove nakon elementarnih nepogoda u Zagrebu, te loklanih zajednica na podučju Republike Hrvatske; ekumenizma i religije; ranjivih skupina (djeca i mladi, treća životna dob, osobe s invaliditetom); ljudskih prava i prava manjina u društvu; položaja žena u društvu i njihovog osnaživanja; odnosa Republike Hrvatske prema njenim građanima u dijaspori; međunarodnih odnosa; Europske unije i EU politike.

Opći cilj dodjele bespovratnih sredstava:
-poticanje novinarske izvrsnosti.

Prihvatljivi prijavitelji su novinarke i novinari, autorice i  autori sadržaja u elektroničkim publikacijama upisanima u Knjigu pružatelja elektroničkih publikacija koju vodi Agencija za elektroničke medije, a koji imaju  prijavljeno prebivalište u Republici Hrvatskoj i njeni su državljani.

Tekst Poziva, uvjeti prijave i natječajna dokumentacja dostupni su putem poveznice:
https://www.aem.hr/vijesti/javni-poziv-za-ugovaranje-novinarskih-radova-u-elektronickim-publikacijama-2/