Preskočite na glavni sadržaj

Zvučni performans Sine Linea

U subotu, 14. studenog, u 19 sati, u MSU Black box-u, održat će se zvučni performans platforme Sine Linea.
vrijeme: 14.11.2020. 19 h
mjesto: Zagreb
url: http://www.msu.hr/

Sine Linea kao platforma novog zvuka nastala je 2009. godine iz potrebe da predstavi autore koji se bave prvenstveno novim formama zvukovnog izričaja, kao i inovativnim sintetičkim praksama audio-vizualne izvedbe.
 
Formalno “bez linije”, većina izvedbi je improvizirana, ali ipak bitno različita od jazza, ali ne nužno i suprotstavljena. Porijeklo vodi iz rada mnogih modernih kompozitora kao što su Cage, Xenakis, Radigue, Parmegiani, Malec, dok se njen današnji društveni kontekst uobličuje u cijelom nizu autora koji vuku korijene iz eklektične mješavine raznorodnih rubnih umjetničkih praksi.
 
Namjera je od početka bila okupiti na jednom mjestu umjetnike koji razmišljaju i izražavaju se na ovaj način i žive ili rade u Zagrebu, dati im neku vrstu mogućnosti za predstavljanje te ih tako potaknuti za daljnju komunikaciju. Kroz godine uspostavljen je i kontakt s umjetnicima iz drugih gradova i država tako da su i oni postali bitan dio Sine Linea programa.
 
U ovogodišnjem izdanju predstavljaju se autori ( Luana Lujić, Davor Sanvicenti, Nenad Kovačić, Miodrag Gladović, Stanko Kovačić…) s različitim pristupima u promišljanju i stvaranju zvuka.