Preskočite na glavni sadržaj

10. škola animiranog filma u Puli

Pulska filmska tvornica poziva osnovnoškolce na upis u 10. Školu animiranog filma. Radionica će se održavati kontinuirano tijekom studenog i prosinca i to utorkom i četvrtkom od 17 do 19,30 sati u prostorijama Kluba Pulske filmske tvornice.
vrijeme: 17.11.2020.
prijava: 16.11.2020
mjesto: Pula
url: https://www.pulskafilmskatvornica.hr/

Škola animiranog filma počinje izradom prvih izuma - thaumatropa i fenakistoskopa putem kojih će polaznici usvojiti  osnovne zakone i preduvjete animacije kao što su tromost oka, sličnost pozicioniranja crteža na sličicama, brzina pokreta... Slijedi animacija kockica, plastelina i kolaža gdje polaznici stječu znanja o osnovnim pravilima fotografiranja za animaciju (fiksiranje fotoaparata, upotreba svjetla i dubinske oštrine), nakon čega počinju s najzahtjevnijom animacijom – animacijom crteža.
 
Zainteresirani učenici osnovnih škola, odnosno njihovi roditelji djecu mogu prijaviti putem prijavnice koja se nalazi na https://bit.ly/3plAzKb do ponedjeljaka, 16. studenog 2020., a 10. Škola animiranog filma počinje u utorak, 17. studenog u 17 sati.
 
Radionice su financijski podržane od strane Grada Pule i Hrvatskog audiovizualnog centra
 
Voditelji radionice:
 
Marko Zdravković-Kunac
Studirao je filozofiju i kulturu religija pri Filozofskom fakultetu družbe Isusove u Zagrebu. Kasnih 90′ koordinira i vodi programe Autonomne tvornice kulture Attack, osniva Festival Alternativnog Kazališnog Izričaja (FAKI) te je jedan od osnivača i prvi predsjednik Fantastično dobre institucije – Fade In. Radio je kao profesionalni montažer u raznim studijima te na lokalnim i državnim televizijama. Godine 2004. je osmislio i pokrenuo Pulsku filmsku tvornicu unutar koje je do sada vodio više od 30 radionica i producirao preko stotinjak filmova.
 
Deborah Trusgnach
Voditeljica likovnog odjela Gradske Radionice Pula. Sudjelovala i samostalno realizirala brojne murale u Puli i šire (Tržnica, Rotonda,…). Vodila je likovne radionice za djecu i odrasle te ilustrirala edukativne slikovnice i didaktičke priručnike. Autorica je kratkih eksperimentalnih i edukativnih filmova.