Preskočite na glavni sadržaj

Zbog koronavirusa odgođeno 'Labuđe jezero' splitskoga HNK

Premijera predstave 'Labuđeg jezera' Hrvatskoga narodnog kazališta u Splitu, koja je bila najavljena za subotu, 14. studenoga, odgođena je nakon što se pokazalo da je dvoje plesača koji su trebali nastupiti u predstavi pozitivno na koronavirus, doznaje se u kazalištu.
vrijeme: 14.11.2020.
url: https://www.hnk-split.hr/

Prije tri dana odgođena je i konferencija za medije na kojoj se trebala najaviti premijera baleta. Tada su baletani imali povišenu temperaturu zbog čega su otišli na testiranje koje je pokazalo da imaju covid 19.
 
U HNK-u se doznaje da su radi zaštite zdravlja publike i ostalih članova kazališta odlučili odgoditi sve izvedbe "Labuđeg jezera".
 
Premijera slavnoga baleta Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji portugalskog umjetnika Daniela Cardosa trebala se održati u subotu, 14. studenoga na velikoj pozornici HNK Split.
 
"Ovisno o daljnjem razvoju situacije te o epidemiološkoj slici, Uprava će odlučiti o novim terminima 'Labuđeg jezera' o kojima ćemo javnost pravovremeno informirati", poručuju iz kazališta.
 
Redovni program kazališta, dodaju, nastavlja se u srijedu, 18. studenoga predstavom "Priče iz Vukovara" kojom će se obilježiti Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, te predstavom "Lepurica" u petak, 20. studenoga.
 
Za sve dodatne informacije o rezerviranim i kupljenim ulaznicama za odgođene programe građani mogu kontaktirati Ured prodaje te blagajnu HNK Split. (Hina)