Preskočite na glavni sadržaj

26. Memorijal 'Franjo Krežma'

U organizaciji udruge Glazbena mladež Osijek održat će se 26. Memorijal „Franjo Krežma“, međunarodni susret mladih gudača, od 13. do 15. studenoga 2020., u Arheološkom muzeju, s početkom svih koncertnih večeri u 19 sati.
vrijeme: 13.11.2020.
mjesto: Osijek

Manifestacija se održava u spomen Franji Krežmi (1862. - 1881.) hrvatskom violinistu, rođenom u Osijeku. Kako bi se odužili njegovom glazbenom nasljedstvu, organizira se Memorijal čija je osnovna ideja afirmirati mlade glazbenike, okupiti publiku i poticati nove glazbene talente.

Koncept Memorijala 2020. čine tri koncertne večeri na kojima nastupaju mlade nade klasične glazbene scene. Grad Osijek bit će domaćin mladim gudačima iz Novog Sada, Ljubljane, Zagreba i Osijeka. Treća večer rezervirana je za solistički koncert Zvonimira Krpana, uz klavirsku suradnju Petre Gilming. Manifestacija se održava u suradnji s Glazbenom školom Franje Kuhača, pod pokroviteljstvom Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i Ministarstva kulture i medija.

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje uz ograničen broj sjedećih mjesta i uz pridržavanje epidemioloških mjera.  Potrebno je rezervirati mjesto preko prijave na link: https://bit.ly/34YPguq. Za sve koji nisu u mogućnosti doći na Memorijal, osiguran je live stream na Facebook stranici i YouTube kanalu Glazbene mladeži Osijek.

Program

Petak, 13.11., koncert učenika: Tirsa Habuda, Alex Čapo, Gustav Kujundžić, Monika Beus, Tin Reba, Mia Štimac, Ana Labazan Brajša
Subota, 14.11., koncert studenata: Matej Mihaljević (Muzička akademija Zagreb), Andrej Balaž (Akademija umetnosti, Novi Sad), Zala Eva Kocijančič (Akademija za glasbo Ljubljana)
Nedjelja, 15.11., solistički koncert Zvonimira Krpana, mladog umjetnika, uz klavirsku suradnju Petre Gilming

https://www.facebook.com/gmosijek/posts/3785976354760339