Preskočite na glavni sadržaj

Advent u Zagrebu počinje 28. studenoga

'Advent u Zagrebu - Osjetite svjetlost' slogan je pod kojim će 28. studenog, s paljenjem prve adventske svijeće na središnjem zagrebačkom trgu, početi adventska događanja. Manifestacija završava s novogodišnjim događanjima, 1. siječnja 2021., najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare.
vrijeme: 28.11.2020.
mjesto: Zagreb
url: https://hr-hr.facebook.com/adventuzagrebu/

Iako pod epidemiološkim mjerama, sadržaja ove godine neće manjkati.
 
Gradska turistička zajednica pripremila je čak tri nova projekta, 10 festivala duhovne i prigodne glazbe, online šetnju kroz zagrebačke crkve i njihove jaslice, a građani će se moći uključiti i u virtualnu stvarnost.
 
Predsjednica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld građane je pozvala da sudjeluju u projektu Svjetlost Zagreba. 'I sa tom inicijativom bismo htjeli pozvati sve Zagrepčane na svoj način okite svoje prozore i na taj simboličan način da se uključen u taj projekt i da nam pomognu u ovim teškim vremenima', poručila je.
 
Gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je da će adventski duh stići i u rubne dijelove grada. 'Na rubnim dijelovima grada ćemo osvijetliti kao nikada do sada i pokazati u svih 17 četvrti da blješći kao nikada do sada', najavio je gradonačelnik. Gradonačelnik je posebno najavio kako će ovaj Advent biti balans između zdravlja i gospodarstva. Ugostitelji i obrtnici su se stoga prilagodili novom normalnom.
 
Predsjednik Udruge ugostitelja Marin Medak najavio je da će na dio terasa staviti pregradu te će građani moći konzumirati proizvode po kojima je pojedini ugostiteljski objekt prepoznatljiv. Primjerice moći će uzeti kavu, čaj, kuhano vino, kobasicu...-  prošetati se i "s nogu to" popiti i pojesti. 
 
Predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Antun Trojnar najavio je da će se na Trgu bana Jelačića u 15 kućica predstaviti 23 obrtnika sa suvenirima.
 
Izvor: HRT