Preskočite na glavni sadržaj

Umjesto predstave, radioigra 'Malac Komalac' u Online srijedi Žar ptice

Umjesto najavljene premijere predstave 'Malac Komalac' prema slikovnici Zorana Pongrašića u režiji Lawrencea Kiirua, zagrebačko kazalište Žar ptica najavljuje istoimenu trodijelnu radioigru, čiji će se prvi dio moći poslušati u srijedu, 11. studenoga, preko platforme Vimeo.
vrijeme: 11.11.2020.
url: http://zar-ptica.hr/
 
Premijerno je, prema dramatizaciji Ane Đokić i u režiji Lawrencea Kiirua, trebala biti izvedena u ožujku. Tada, kao i u rujnu, omela ju je epidemija koronavirusa. Prvi put je odgođena zbog karantene, a drugi zbog epidemioloških mjera. Kazalište je, naime, odlučilo dati prednost malim predstava.
 
U iščekivanju novog termina za premijeru, autorski tim odlučio je napraviti radioigru - prema tekstu Zorana Pongrašića i u dramatizaciji Ane Đokić, Lawrence Kiiru režirao je radioigru za najmlađe "Malac komalac, Legenda o jednom komarcu", uz puno songova koje je skladao je Jurij Novoselić Kuzma.
 
Prvi dio radioigre emitirat će se u srijedu, 11. studenoga, u 19 sati u 'Online srijedi' Žar ptice, projektu kojim to kazalište dolazi u domove svojoj publici dok ne dođe bolje vrijeme za kazalište. Radioigra "Malac Komalac" emitira se u tri dijela, svake srijede u isto vrijeme na video platformi Vimeo.
 
Besplatan link može se preuzeti na webu i facebook stranici Žar ptice.
 
Glasove likovima dali su glumci Matej Đurđević, Romina Tonković, Vesna Ravenšćak Lozić, Matko Knešaurek, Ana Marija Vrdoljak, Gorana Marin, Ante Krstulović, Petar Atanasoski i Bogdan Ilić.
 
"Svi koji misle da su lavovi kraljevi Afrike, varaju se. Pravi kraljevi Afrike su komarci! Nema onoga koga oni ne mogu "bocnuti".  Glavni među njima je djed Veliki Krvopijac, koji željno iščekuje svoga unuka, prestolonasljednika Još većeg Krvopijca", stoji u najavi. "Međutim, unuk je stigao, ali Djedova očekivanja nisu ispunjena. Nešto je čudno bilo s Malcem, slovo R nikako nije mogao izgovoriti, a što je još neobičnije ni "klv", tj. krv, nije mogao piti", dodaje se. (Hina)