Preskočite na glavni sadržaj

Dvije slike Otta Antoninija u fundusu Moderne galerije

Nacionalni muzej moderne umjetnosti, zagrebačka Moderna galerija od 12. do 29. studenoga, u Studiju 'Josip Račić' predstavlja izložbu Dvije slike Otta Antoninija u fundusu Moderne galerije, Zagreb.  
vrijeme: 12.11.2020.
mjesto: Zagreb, Studio MG Josip Račić

Priznati ilustrator i grafički dizajner, čiji su radovi objavljivani u poznatom tjedniku Svijet (1926. - 1932.), ostavio je iza sebe i slikarsku dionicu, a dva njegova djela, ulje na platnu - Pred sienskom katedralom iz 1913. i pastel na drvu, Portret djevojčice iz 1935. - nalaze se u fundusu Moderne galerije.
U autorskoj koncepciji Ivane Rončević Elezović, više kustosice Moderne galerije, izložba u Studiju "Račić" interpretira i pozicionira spomenuta djela iz fundusa nacionalnog muzeja moderne umjetnosti u kontekstu Antoninijeve slikarske ostavštine. Slike iz fundusa Moderne galerije u postavu izložbe bit će prezentirane uz umjetnikove radove iz fundusa Muzeja grada Zagreba i kolekcije obitelji Antonini, a pratit će ih fotografije iz privatnog albuma obitelji Antonini.
Uz izložbu je otisnut ilustrirani katalog s predgovorom autorice izložbe i sažetkom na engleskom jeziku.

Zbog epidemiološke situacije nema službenog otvorenja, a izložbu je uz pridržavanje epidemioloških mjera koje je propisao Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, moguće razgledati u radno vrijeme Studija “Račić”, od ponedjeljka do petka od 11 do 19 sati, a subotom i nedjeljom od 10 do 13 sati. Praznikom je Studio zatvoren.