Preskočite na glavni sadržaj

GMV: Parkiranje prostora Staroga grada

Prigodnim programom, koji se u palači Herzer (Franjevački trg 10) održava 11. studenog u sklopu Srijede u Muzeju, Gradski muzej Varaždin obilježit će 95. obljetnicu svoga osnutka. 
vrijeme: 11.11.2020.
mjesto: Gradski muzej Varaždin
url: http://www.gmv.hr/

U uvodnom predavanju muzejske savjetnice u GMV-u Spomenke Težak govorit će se o inicijativi za osnivanje varaždinskog muzeja i najvažnijim zbivanjima u njegovu razvoju od svečanog otvorenja 16. studenog 1925. u utvrdi Stari grad do danas, kada je prerastao u modernu ustanovu koja se bavi očuvanjem, prezentacijom i interpretacijom kulturne, umjetničke, tradicijske i prirodoslovne baštine s područja Varaždinske županije i ima važno mjesto među hrvatskim muzejsko-galerijskim institucijama. Drugi dio programa posvećen je parkiranju Staroga grada, predstavljeno u dokumentarnom filmu snimljenom u kolovozu 1941. godine, čiji su autori Velimir Kalafatić te Andrija Jovan stariji i Andrija Jovan mlađi.

Program počinje u 19 sati i organizira se uz provedbu epidemioloških mjera.
Na Dan Gradskog muzeja Varaždin ulaz za razgled svih izložbenih postava tradicionalno je besplatan, pa će tako biti i ove godine. S obzirom na to da je Dan GMV-a ove godine u ponedjeljak, kad je Muzej zatvoren za posjetitelje, besplatan ulaz bit će u nedjelju, 15. studenog. Izložbeni postavi otvoreni su od 9 do 13 sati, a za razgled su dostupni: Stalni postav Kulturno-povijesnog odjela u Starom gradu, u palači Herzer Stalni postav „Svijet kukaca“ i izložba Erik/a – vunasti nosorog te u palači Sermage kritička retrospektiva Tenebroso Zlatka Kopljara.
 
Napomena:
S obzirom na epidemiološke mjere, na predavanju na Srijedi u Muzeju može biti 30 posjetitelja. Za prisustvovanje je obvezna  ulaznica. Besplatna ulaznica može se podići na recepciji u palači Herzer u radno vrijeme GMV-a za posjetitelje: utorak – petak od 9 do 17 sati. Svima koji ne mogu pratiti predavanje u GMV-u to je omogućeno putem streaminga uživo na našem YouTube kanalu.
 
http://www.gmv.hr/