Preskočite na glavni sadržaj

Split: Otvorena izložba 'Race for the Cure'

U Galeriji Fotokluba Split otvorena je izložba 'Race for the Cure' sa šezdesetak fotografija s te utrke koja je prošle godine, u organizaciji splitske Županijske lige protiv raka, prvi put održana u Hrvatskoj i to u tom gradu.
vrijeme: 18.09.2020.
mjesto: Split
url: https://www.facebook.com/FotoklubSplit/

Dokumentarni je to prikaz utrke i šetnje za oboljele od raka dojke u kojoj je sudjelovalo 5000 građana. Partner utrke bio je Fotoklub Split, a članovi su bili službeni fotografi koji su snimali trenutke na stazi i njih će na izložbi, koja će biti otvorena do 26. rujna, moći vidjeti svi posjetitelji.
 
Autori izložbe su Žaklina Antonijević, Jadran Babić, Ivan Banović, Zvonimir Barišin, Nenad Đurašinović, Miroslav Lelas, Robert Pleško, Jelena Popić, Maja Prgomet i Milan Šabić. Kadrove iz zraka su snimili Ivan Banović i Robert Pleško, a prikazani su u videospotu diljem svijeta na programima mnogih televizijskih kuća.
 
Zanimljivost izložbe je da svi posjetitelji koji se nađu na jednoj od izloženih fotografija mogu uzeti fotografiju za uspomenu.
 
Ovogodišnji  "Race for the Cure Think Pink", u skladu s epidemiološkim mjerama, održat će se 25., 26. i 27. rujna virtualno, što je osmislila krovna organizacija "Think Pink Europe". Zainteresirani se mogu prijaviti na internetskoj platformi www.raceforthecure.eu.
 
Trči se ili šeta individualno ili u timu gdje kome odgovara - u prirodi, u gradu, na ulici, u uredu, s prijateljima, susjedima, kolegama, roditeljima, partnerom... Moguće je prijaviti se kao pojedinac ili tim, ili se pridružiti nekom timu. Utrka ili šetnja mogu se posvetiti osobi koja se bori s rakom ili nekoj organizaciji.
 
Virtualno im se dodjeljuje zlatna medalja pobjednika. "Za život, za zdravlje... Budimo podrška!" poručuju iz splitske Županijske lige protiv raka. (Hina)