Preskočite na glavni sadržaj

Glazbene migracije Zorana Majstorovića & JazzIstra Orchestra

U petak, 18. rujna, s početkom u 21 sat, pokraj Exporta na Delti održat će se besplatni ekskluzivni koncert 'Glazbene migracije' Zorana Majstorovića i JazzIstra Orchestra, u sklopu programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.
vrijeme: 18.09.2020. 21 h
mjesto: Rijeka
url: https://www.facebook.com/rijeka2020

Glazbene migracije koncert je novih djela za multiinstrumentalnog solistu i jazz orkestar.
 
Multiinstrumentalizam u stvaralaštvu Zorana Majstorovića zauzima središnje mjesto i to je ono što je glavna odrednica ovog koncertnog programa - spajanje prividno nespojivih kultura kroz glazbu.
 
- Glazbene migracije donose šest novih skladbi koje su nastale ove godine, a prilikom njihovog stvaranja vodio sam se idejom da uklopim etno jazz zvuk sa svim instrumentima koje sviram. Električna, akustična i cigar box gitara, oud, saz, ukulele, mandolina i kora upotpunjeni zvukom jazz orkestra u ovim originalnim kompozicijama stvorit će jedinstveni glazbeni spoj. Izuzetno mi je drago što sam dobio priliku svoju novu glazbu izvesti u sklopu programa Europske prijestolnice kulture, na divnoj pozornici ispred Exporta i nadam se da će svi uživati, rekao je alfa i omega koncerta Zoran Majstorović, hrvatski gitarist, multiinstrumentalist, aranžer, kompozitor i producent.
 
Ravnopravno s Majstorovićem, na pozornici kraj Exporta stajat će i izvrsni JazzIstra Orcherstra, sastavljen od vrhunskih profesionalaca, u čijem su sastavu i glazbenici iz više zemalja koji žive ili rade u Istri, pa ga to čini i multikulturalnim orkestrom, prvenstveno sa stanovišta osobnog glazbenog nasljeđa svakog pojedinog glazbenika.