Preskočite na glavni sadržaj

25. EMA u MSU: Oblici ljubavi

U Muzeju za suvremenu umjetnost će se od 15. rujna do 15. listopada obilježiti jubilarna 25. Edukativna muzejska akcija koja se ove godine održava pod krovnom temom 'Ljubav'.
vrijeme: 15.09.2020.
mjesto: Zagreb; MSU
url: https://www.facebook.com/MSUzagreb/

Upravo je ljubav jedna od najvažnijih tema današnjeg vremena u kojem se naše strpljenje, volja i želja za učenjem, a ponajviše empatija, solidarnost te ljubav prema sebi i drugima testiraju. Probajmo stoga naučiti voljeti sebe kroz sve nedaće koje nam život nosi, kako bismo mogli voljeti druge i stvoriti svijet u kojem nam je lako, ugodno i poželjno živjeti.
 
U Muzeju suvremene umjetnosti pripremili su za vas nekoliko programa kojima će obilježiti ovogodišnju 25. EMA-u: tu je radionica kreativne terapije namijenjena učenicima i studentima od 15 do 25 godina pod nazivom “Kontakt i emocije”, zatim premijera inkluzivne kazališne predstave za djecu i mlade “Neobične ljubavi” u izvedbi DIVERT / IMRC kolektiva, te kreativka - kreativna likovna radionica za djecu od 6 do 11 godina pod nazivom “Boje ljubavi”.
 
U sljedećih nekoliko redaka donosimo korisne informacije o ovogodišnjoj EMA-i, s obzirom da su se određena pravila promijenila u odnosu na prethodne godine.
 
Kao i svake godine, Akciju prati knjižica koju možete nabaviti po cijeni od 10 kuna u svakom muzeju/ustanovi koja sudjeluje u Akciji. Knjižica je važeća ulaznica za vrijeme trajanja Akcije i ona vlasniku knjižice (djeci, učenicima i studentima) omogućuje besplatan ulaz u sve ustanove koje sudjeluju u Akciji, kao i najavljene programe u sklopu Akcije. Ovo pravilo vrijedi isključivo za razdoblje koje pojedinačni Muzeji odrede kroz 2020. godinu. U knjižici se nalazi popis svih sudionika 25. EMA-e s kratkim opisima programa i detaljnim informacijama o radnom vremenu te adresama i kontaktima. No, pripazite! S obzirom na pandemiju koronavirusa, kao i potres koji je teško pogodio neke od zagrebačkih muzeja, pozivamo Vas da na službenim stranicama muzeja/ustanove koju želite posjetiti provjerite sudjeluju li u Akciji ove godine, u kojem razdoblju, te koje im je (novo) radno vrijeme.
Primjerice, MSU je promijenio radno vrijeme, te od 15. 9. rade od utorka do petka od 11 do 19 sati, a subotom i nedjeljom od 11 do 18 sati.