Preskočite na glavni sadržaj

U pokretu – o putujućim trgovcima kroz, i u Istri

 U utorak, 15. rujna, u 12 sati, u Etnografskom muzeju Istre u pazinskom Kaštelu otvara se izložba 'U pokretu – o putujućim trgovcima kroz, i u Istri'. Izložba je uvod u manifestaciju Dani rukotvorina koja se ove godina odvija u reduciranom obliku.
vrijeme: 15.09.2020.
mjesto: Pazin
url: https://emi.hr/intro.php

Ova izložba ukazuje na pojave i segmente iz svijeta trgovine u pokretu koja se odvijala na području Istre i bliže okolice u okviru 20. stoljeća s naglaskom na ruralne sredine. Nekadašnja trgovina u najvećoj mjeri odvijala se – u pokretu. Trgovci i obrtnici koji su nudili robu i svoje proizvode morali su biti znatno pokretljiviji ne bi li našli put do kupaca. Time su trgovanje održavali živim, a istovremeno olakšavali život ljudima u malim sredinama gdje nije bilo trgovina ili su prometno bile loše povezane.
 
Otvorenje izložbe biti će na otvorenom u dvorištu, nakon čega slijedi razgledavanje izložbe.
Autorice izložbe su Mirjana Margetić i Nikolina Rusac.
Likovni postav: Tina Erman Popović
 
Kreativne radionice Iz muzeja s ljubavlju održat će se 17. i 18. rujna u 17:00 sati i 19. rujna u 10:00 sati. Posjetitelji će imati priliku tehnikom dekupaža ukrasiti kutije s porukama kakve su se nekada poklanjale simpatijama, majkama, prijateljima po uzoru na originalni muzejski predmet.
 
Zbog pridržavanja epidemioloških mjera na radionici može sudjelovati najviše osmero polaznika, stoga se mole svi zainteresirani da svoj dolazak najave na e-mail adresu: mirjana@emi.hr ili na br. mob. 0917915230 (Emina Paćalat).
 
Sudjelovanje je besplatno, a sav materijal osigurat će Etnografski muzej Istre.