Preskočite na glavni sadržaj

Proglašeni pobjednici 25. Filmske revije mladeži i 13. Four River Film Festivala

U sklopu programa 25. Filmske revije mladeži i 13. Four River Film Festivala prikazan je 71 film, a dodjela nagrada održana je u subotu, 12. rujna, u Urbanom parku Hrvatskog doma u Karlovcu uz online prijenos.
vrijeme: 12.09.2020.
mjesto: Karlovac

25. Filmska revija mladeži i 13. Four River Film Festival održani su od 8. do 12. rujna 2020. u Karlovcu u suorganizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac.
 
Grand Prix osvojio je film Tišina Australca Radheya Jegatheva uz obrazloženje žirija "da je ovo jedan od onih rijetkih filmova kojeg ćete poželjeti gledati iznova i iznova te da oduševljava naizgled jednostavnom, a istovremeno snažnom i slojevitom pričom koja nas iz očaravajućih dubina svemira uvlači u najdublje tajne ljudske psihe."
 
Nagrada publike otišla je filmu Brod u boci Karla Gagulića. Žutu zastavu koja se dodjeljuje za film koji svojim temama i pričama najuspješnije i najuvjerljivije osuđuje nasilje, primio je film Između golubica danske redateljice Anne Marie Bjerre Koch. Uručio ju je Boško Picula, filmski kritičar i scenarist televizijske emisije Kokice koja medijski predstavlja nagradu te u programu Hrvatske radiotelevizije promiče filmsko stvaralaštvo djece i mladih iz Hrvatske i svijeta, filmsku kulturu te nove i klasične filmove namijenjene mladim filmoljupcima, ali i odraslim filmofilima.
 
Opširnije…