Preskočite na glavni sadržaj

Koncert orguljaša Edmunda Andler-Borića u Češkoj

Hrvatski orguljaš Edmund Andler-Borić će u srijedu, 16. rujna, održati koncert u češkom gradu Brnu u sklopu Orguljaškog festivala Brno. Koncert će biti u povijesnoj crkvi Sv. Augustina, a njegova gošća na koncertu je ugledna češka sopranistica Nada Blahova.
vrijeme: 16.09.2020.
mjesto: Češka Republika; Brno

Na programu solističkog dijela koncerta orguljaš Andler-Borić predstavit će se dijelima Johanna Sebastiana Bacha, Maxa Regera, Charles-Marie Widora, Jena-Paula Verpeauxa, Ajvarsa Kalejsa, hrvatskih anonimusa iz 18. stoljeća, a u dijelu programa sa sopranisticom Blahovom s djelima čeških skladatelja Františeka Mihaleka, Františeka Schaefera, Zdeneka Blažeka i Zdeneka Pololanika.
 
Edmund Andler-Borić već je znan češkoj publici s nastupa na reprezentnom Orguljaškom festivalu u Pragu, zatim u Českim Budeovicama, Borovanyju, itd…  Edmund Andler –Borić na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji diplomirao je klavir u klasi prof. Ide Gamulin, orgulje u klasi prof. Ljerke Očić, te magistrirao u klasi prof. Maria Penzara. Održao je čitav niz koncerata po Europi, Rusiji, Bjelorusiji, SAD-u, Izraelu, Siriji, Južnoafričkoj Republici.  Croatia Records mu je izdala pet solističkih orguljaških CDova, a Cantus jedan CD. Prvi CD je dobio i nagradu Porin. Orguljaš Edmund Andler-Borić pokrenuo je i bio umjetnički ravnatelj niza festivala: Ars Organi Sisciae u Sisku, Zrin Festivala, Orgulje otoka Visa, Festival Orgulje zagrebačke katedrale čiji je umjetnički voditelj već deset godina. Nastupio je sa Simfonijskim orkestrom HRTa, Mostarskim simfonijskim orkestrom, te Sirijskim simfonijskim orkestrom.