Preskočite na glavni sadržaj

'52. stavak': Urban&4 & Ante Gelo & gudački orkestar

U subotu, 19. rujna, u 20,30 sati, kraj Exporta na riječkoj Delti, u sklopu programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, održat će se koncert '52. stavak', u izvođenju Urbana&4, Ante Gela i gudačkog orkestra, okupljenog posebno za ovu prigodu.
vrijeme: 19.09.2020.
mjesto: Rijeka
url: https://www.facebook.com/rijeka2020

Na koncertu će biti izvedene neke od najpoznatijih pjesama Urbanove karijere,  počevši od legendarnih hitova grupe Laufer poput Moje vode, preko Astronauta i Mjesta za mene, pa sve do recentnih izdanja koja su u vrlo kratkom vremenu osvojila publiku, kao što su Iskra, Div ili Nitko osim nas.
 
Publiku, dakle, očekuje svojevrsni presjek dosadašnje karijere Damira Urbana, tj. niz dobro znanih hitova, ali u nešto drugačijoj izvedbi i s potpuno novim aranžmanima, koje je za ovu priliku osmislio iznimni gitarist, skladatelj i aranžer Ante Gelo.
 
Spoj klasičnih instrumenata i instrumenata suvremene glazbe i ovom će prilikom dokazati kako se radi o bezvremenskim pjesmama.
 
Koncert 52. stavak, svojevrsna je riječka verzija izvanrednog nastupa Urbana&4 sa Zagrebačkom filharmonijom, koji se početkom srpnja prošle godine održao u dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Taj je koncert, podsjetimo, zabilježen i na istoimenom live albumu u izdanju Croatia Recordsa te je osvojio čak 5 diskografskih nagrada Porin, što je najveći broj kipića koji je dosad za isto izdanje došao u Urbanove ruke.
 
Ipak, ovo je drugi grad i neko drugo vrijeme u kojem živimo, pa će doživljaj biti potpuno drugačiji, obećaje Damir Urban, koji je pred riječkom publikom sa svojom 'četvorkom' posljednji put svirao u prosincu 2019. godine, na koncertu održanom u Pogonu kulture.