Preskočite na glavni sadržaj

'Balet u predvečerje' na tratini ispred HNK-a u Zagrebu

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu svoj projekt 'Ljetnih večeri HNK-a u Zagrebu' na tratini ispred kazališta nastavlja u petak i subotu, 11. i 12. rujna, s programom plesnih minijatura u izvedbi baletnih umjetnika toga teatra.
vrijeme: 11.09.2020. 19 h
mjesto: Zagreb
url: http://www.hnk.hr

 Program "Balet u predvečerje" počinje u 19 sati s "Kondicionim vježbama" koje izvode Nika Kristina Crnić, Lucija Radić, Mutsumi Matsuhisa, Mario Diligente, Adam Harris i Matheo Bourreau.
 
"Ljubavnu patnju" (Liebesleid) na glazbu violinista i skladatelja Fritza Kreislera u klavirskoj obradi Sergeja Rahmanjinova i koreografiji Lorenza Misurija izvodit će Rieka Suzuki i Takuya Sumitomo.
 
Na sopransku ariju "Pusti me" (Lascia ch’io pianga) Georga Friedricha Händela, koreografiju Valentine Turcu izvest će Iva Vitić Gameiro i Guilherme Gameiro Alves.
 
Atina Tanović i Kornel Palinko izvest će koreografiju Lorenza Misurija uz glazbu "Bijele noći" Frédérica Chopina (Nokturno br. 19 u e molu op. 72), a koreografiju Leonarda Jakovine na glazbu "Osam komada za četiri timpana: Marš" Elliotta Cartera izvodi Takuya Sumitomo. (Hina)