Preskočite na glavni sadržaj

Besplatna radionica i predavanja za djecu u Bujama

U sklopu projekta Mi plus, u atriju Pučkog otvorenog učilišta u Bujama bit će održana u petak, 11. rujna, dva besplatna programa za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi.
vrijeme: 11.09.2020.
mjesto: Buje
url: https://www.facebook.com/upabuie/

S početkom u 18 sati Sekcija Djeca i arhitektura Društva arhitekata Istre (DiA DAI-SAI) održat će kreativnu radionicu Djeca i arhitektura za djecu u dobi od 6 do 12 godina na kojoj će polaznici uz pomoć voditeljica izrađivati urbani krajolik i siluetu svoga grada, odnosno oblikovat će skupinu građevina specifičnih za mjesto i izraditi stvarni prostor s prepoznatljivim obilježjima. Gradovi iscrtavaju siluetu kao što čovjek na suncu baca sjenu. Ona govori o njima i određuje ih, po njoj ih pamtimo i prepoznajemo. Djeca će tako primijeniti i produbiti znanje o mjestu u kojemu žive te će se uz kreativnost poticati i njihova moć zapažanja. Realizirani radovi bit će predstavljeni nakon radionice putem projekcije koja će otkriti slike koje do tad možda nisu bile zamijećene.
 
Na predavanjima pod nazivom Reality Painting koje će voditi udruga Sonitus iz Pule polaznici će pripremati koncept, zajednički razraditi aktivnost i realizirati crteže za fasade četiri odabrana javna objekta koji imaju potencijal da postanu budući produkcijski centar za nove medije. Nakon toga će izraditi koncept i motive za naknadnu participativnu prezentaciju, koja će ovisno o epidemiološkim mjerama biti održana uživo ili online. Naime, realizirani crteži bit će digitalizirani i predstavljeni putem 3D mappinga na odabranim javnim objektima u Pazinu, Balama, Buzetu i Bujama u cilju da se nova fasada realizira u budućnosti. Predavanjima u organizaciji udruge Sonitus iz Pule želi se uključiti djecu u kreativno promišljanje o potencijalima prenamjene napuštenih prostora te u proces donošenja odluka i organizaciju događaja.
 
S obzirom da je broj mjesta na radionici i predavanjima ograničen, molimo zainteresirane da nam prethodno najave dolazak na broj mobitela 0915057760 ili mail kreativne.fabrike@gmail.com.
 
DiA DAI-SAI se bavi prostorom iz perspektive djeteta, a radionice koje provode istražuju i otkrivaju što govori i predstavlja prostor oko nas. Tako uvode djecu u jezik oblika i odnosa u prostoru, dok im putem specifičnih zadataka omogućavaju da promatraju i osvijeste što su gradovi u kojima žive.