Preskočite na glavni sadržaj

5. Međunarodni festival ilustracija 36 Mountains uskoro u Zagrebu

Međunarodni festival ilustracija 36 Mountains ove će se godine održati od 15. do 20. rujna u galeriji Bačva Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Peto izdanje festivala pretvorit će HDLU-u u kulturno-umjetničko središte u kojem će biti predstavljeni inspirativni autorski radovi više od dvadeset mladih ilustratora. Posebnost i ovogodišnje izložbe ističe se u igri svjetla i mraka, te inovativnom postavu.
vrijeme: 15.09.2020.
mjesto: Zagreb; Galerija Bačva, HDLU
url: https://www.facebook.com/36mountainsfestival/

Na festivalu jedinstvenog karaktera čija je tema blok japanskog stila predstavit će se 24 umjetnika, od koji je 7 pozvanih, a 17 odabranih na javnom natječaju za sudjelovanje na izložbi. U sastavu žirija bili su organizatorica festivala Jelena Bando te umjetnici Tea Jurišić i Zoran Pungerčar.
 
Zemlja partner je Francuska s kojom festival dovodi umjetnički kolektiv Atelier McClane koji će se predstaviti blokom u HDLU, te samostalnom izložbom u Francuskom institutu.
 
Ulaz tijekom svih pet dana trajanja festivala je besplatan, uz obavezno pridržavanje epidemioloških mjera, nošenje zaštitne maske i držanje propisane fizičke udaljenosti.