Preskočite na glavni sadržaj

Program nove sezone HKD na Sušaku

Program nove sezone u velikoj dvorani Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku u Rijeci počinje 8. rujna otvaranjem 4. History Film Festivala, a slijedi niz glazbenih, kazališnih i drugih događanja tijekom jeseni, najavljeno je na konferenciji za novinstvo u petak.
vrijeme: 08.09.2020.
mjesto: Rijeka; HKD na Sušaku, Strossmayerova 1
url: https://www.facebook.com/HKDRijeka/

History Film Festival je festival dokumentarnog filma posvećen u potpunosti povijesnoj tematici. Uz projekcije filmova, do 12. rujna priređivat će se razgovori s autorima filmova, predavanja, promocija monografije, uz obilježavanje 100. godišnjice rođenja Federica Fellinija i izložbe posvećene Zagrebačkoj školi crtanog filma.
 
Na koncertu 19. rujna pjevačica Lela Kaplowitz predstavit će svoj novi album "To One" - Novost u stalnom repertoaru HKD-a od ove godine je festival svjetske glazbe i gastronomije Porto Etno, u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Ove godine održat će se od 1. do 3. listopada uz gostovanja ansambla LADO Electro i Bože Vreće. Na terasi sujednog hotela Neboder nastupat će domaći sastavi Če bo bo, če na na i Veja. Na trgu pred Građevinskom školom u blizini nastupat će folklorne skupine nacionalnih manjina koje djeluju u Rijeci.
 
Predstava "Majstori" Kazališta Moruzgva, u režiji Krešimira Dolenčića praizvest će se u HKD-u 25. rujna. Ova izvedba najavit će niz gostovanja u HKD-u ove kazališne skupine. Osim njih, kao i u razdoblju prije pandemije koronavirusa, gostovat će brojni kazališni ansambli i glumci te stand up komičari.  
 
Gradsko kazalište lutaka će u HKD na Sušaku prirediti dio programa svoje jubilarne 25. revije lutkarskih kazališta, a za kraj godine se priprema božićni gala koncert Damira Kedže.
 
U galeriji Kortil HKD-a na Sušaku stiže izložba posvećena stripu Alan Ford a postavit će se i izložba povodom obilježavanja 60- godišnjice djelovanja Gradskog kazališta lutaka Rijeka. Do kraja godine na programu su izložbe Glowing Globe/Sound of Science Centra za inovativne medije i multikanalna zvučna instalacija Abyssos – duša žene Tonija Meštrovića. (Hina)